Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.09
2019
El Jovent Republicà ens posicionem en contra dels correbous

El Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana ha aprovat aquest dissabte 21 de setembre a Granollers rebutjar els espectacles amb bous, sumant-se així als moviment socials i diverses associacions que des de fa anys demanen més protecció cap als animals.

Des de fa unes setmanes ha ressorgit el debat degut als diversos incidents d’aquest estiu a Amposta, a la Festa Major de Vidreres i a Cardona, que han tingut conseqüències la salut d’animals i ciutadans i és per aquest motiu que el Jovent Republicà ha volgut prendre una posició.
 
El text aprovat per l’organització política juvenil remarca que “la llei catalana del 2010 ha resultat insuficient” i que malgrat “la importància històrica, econòmica i cultural” que representen els correbous, aquests “no són compatibles amb els valors de respecte i recerca del benestar animal que hem de defensar com a societat”.
 
La resolució no només fa referència als correbous, sinó que també critica els bous al carrer, bous embolats, capllaçats i a la mar, en tant que “són festes on s’utilitza l’animal amb una finalitat recreativa, provocant-li dolor, estrès o vexant-lo” i defensa que “han de deixar d’existir i ser prohibides pel Parlament de Catalunya”. Per aquest motiu, la diputada del Jovent Republicà al Parlament, Rut Ribas, ja ha avançat que el seu vot a les decisions parlamentàries que es produeixin sobre aquesta matèria aniran en aquesta línia.
 
Al Consell Nacional celebrat a Granollers també s’hi ha aprovat un protocol intern per abordar les possibles violències masclistes i LGTBIfòbiques i s’han posat en comú les mobilitzacions que s’estan preparant per respondre a la sentència del Tribunal Suprem.

La diputada del Jovent Republicà, Rut Ribas, defensarà al Parlament l'abolició de tots els espectacles amb bous La diputada del Jovent Republicà, Rut Ribas, defensarà al Parlament l'abolició de tots els espectacles amb bous