Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.12
2022
El Jovent Republicà entrega les signatures recollides a favor de la regularització administrativa de les persones migrades a la plataforma ILP Regularització Ja

Aquest divendres 9 de desembre, en un acte organitzat a la botiga del Top Manta a Barcelona, el Jovent Republicà i Esquerra Republicana han entregat els plecs de signatures que han recollit els darrers mesos a favor de la ILP Regularització Ja. L’acte ha comptat amb la participació de Lisbeth Murga, militant de l’organització juvenil i membre del Comitè ILP Regularització Catalunya i Maria Dantas, diputada d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, Lisbeth Murga ha defensat que “la regularització és l'inici de tots els processos administratius que una persona pot necessitar, i sense tenir aquesta regularització, se la condemna a una invisibilitat absoluta” i ha centrat l’atenció en l’emancipació: “En el cas dels joves migrats, molts cops no poden treballar i, si treballen, no tenen forma d'acreditar-ho perquè es troben en una situació administrativa irregular i, per tant, no poden accedir al lloguer. Així doncs, aquesta discriminació és estructural i els afecta en el seu dia a dia”.

Per la seva banda, Maria Dantas ha explicat que “som conscients que amb aquesta recollida de signatures no n'hi ha prou, ja que no es resol el problema de fons” i ha aprofitat per exigir la derogació de la llei d’estrangeria. Finalment, ha insistit que “es tracta de reconèixer drets i, per tant, no ens aturarem fins a assolir la regularització administrativa de totes i cadascuna de les persones que viuen al nostre país”.

L’organització juvenil va adherir-se a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Regularització Ja a principis d’any i, des d’aleshores i conjuntament amb Esquerra Republicana, ha aconseguit recollir més de 3.000 signatures, les quals han de servir per traslladar el debat de la regularització administrativa de les persones migrades al Congrés dels Diputats.

Lisbeth Murga i Maria Dantas fent l'entrega de les signatures a Lamine Sarr, membre de la plataforma ILP Regularització Ja Lisbeth Murga i Maria Dantas fent l'entrega de les signatures a Lamine Sarr, membre de la plataforma ILP Regularització Ja

ARTICLES RELACIONATS