Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.06
2019
El Jovent Republicà entrem amb força en més de 60 municipis

La victòria del Jovent Republicà a les eleccions municipals ens permetrà traslladar a les institucions tot l’impuls del carrer i les mobilitzacions socials que des de l’octubre del 2017 ens han acompanyat.
 
Des de llavors les Joventuts d’Esquerra Republicana, la principal organització juvenil independentista dels Països Catalans, hem crescut amb força i això ens ha permès entrar a més de 50 plens municipals. Gràcies a això, s’augmentarà la presència de l’independentisme juvenil i de totes les qüestions que ens afecten als joves, com la situació de precarietat i els problemes d'accés a l'habitatge.

Aquest creixement es nota en molts sentits. El 2015 les aleshores JERC teníem 28 regidors, gairebé tots homes i amb una presència testimonial a les grans ciutats del país com són Sant Cugat del Vallès i Sant Vicenç dels Horts. Aquest 2019 són més de 60 regidors, entre els quals hi ha dos alcaldes, de Castelló de Farfanya i Sallent.
 
Tenim presència a 14 ciutats de més de 30.000 habitants, moltes d’elles metropolitanes i, singularment, 4 de les 5 més poblades del Principat. Som a 13 capitals de comarca, entre les quals la capital de Catalunya, Barcelona, que amb Max Zañartu recupera regidor del Jovent Republicà per primer cop en gairebé una dècada.
 
Cal destacar que l’Arnau Benac de Quart (Gironès), amb tot just 18 anys fets el mes de gener, serà probablement el regidor més jove de Catalunya, i l’Omar Noumri, primer alcalde musulmà dels Països Catalans, també és militant del Jovent Republicà. La Carme Gomila, periodista de 24 anys, serà 1a tinent de batlle a la ciutat de Manacor, Mallorca, també és membre de l’organització.
 
Aquesta activitat institucional, sense abandonar l’activisme de carrer ni la participació en els moviments socials, permetrà una acció política republicana i transformadora que canviarà les polítiques de joventut en favor de les necessitats del jovent i avançar cap a la República Catalana.

Molts dels candidats del Jovent Republicà han aconseguit ser proclamats regidors. Treballaran per la República i perquè els joves tinguin més drets socials i més oportunitats Molts dels candidats del Jovent Republicà han aconseguit ser proclamats regidors. Treballaran per la República i perquè els joves tinguin més drets socials i més oportunitats