Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.03
2023
El Jovent Republicà fem realitat la nova T-Jove

L’aprovació dels pressupostos fa possible una de les reivindicacions històriques del moviment juvenil: l’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys. 

Un cop aprovats els pressupostos de Catalunya pel 2023, i després d’una llarga lluita del moviment juvenil català, la nova T-Jove veu la llum aquest dimecres. L’ampliació fins als 30 anys, el preu únic de 40 € sense zones i la integració en la T-Mobilitat són les novetats principals, unes mesures que se sumen a la continuïtat de la gratuïtat de la T-16.

A més a més, en un context d’emergència climàtica, refermem el nostre compromís amb el transport públic. En aquests moments, són aquestes les mesures que cal adoptar: potenciar l'ús del transport públic en detriment dels mitjans de transport privats entre el jovent.

Per últim, reivindiquem aquesta mesura com un avenç des del punt de vista de l'accessibilitat, ja que aconseguim que el transport públic sigui una mica més assequible pel jovent, tenint en compte que som un dels col·lectius més precaritzats de la societat. Concretament, el preu de la T-Jove passa de valdre 222,25 € (6 zones) l’any 2021, a només 40 € (amb la unificació de les corones tarifàries) a partir d’avui.

​Per un transport públic accessible pel jovent! ​Per un transport públic accessible pel jovent!