Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.05
2023
El Jovent Republicà presenta més de 250 candidats a les eleccions municipals

L’organització juvenil vol aprofitar les eleccions municipals del 28 de maig per guanyar força institucional i continuar sent la veu de les reivindicacions dels joves arreu. 

Aquest dissabte 6 de maig, el Jovent Republicà ha concentrat als seus candidats per a les eleccions municipals del 28 de maig a la Plaça Universitat de Barcelona. L’acte ha comptat amb la la participació de Pol Baldomà, portaveu nacional del Jovent Republicà; Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana i Jan Sibina, cap de llista del Jovent Republicà de Barcelona.

El portaveu nacional, Pol Baldomà, ha reivindicat el Jovent Republicà com a la primera força municipalista dels Països Catalans gràcies als 92 anys de bagatge acumulats. “Som aquells que fem política dels joves cap als joves, encarant totes les contradiccions i assumint tots els reptes del present i del futur”, ha afirmat.

Per la seva banda, Mar Besses, ha remarcat la importància que les persones joves estiguin representades a els institucions i ha destacat la seva capacitat transformadora: “Hem vingut a dir que no ens conformem i que no renunciem a desenvolupar el nostre projecte de vida als nostres barris, pobles i ciutats”.

El cap de llista del Jovent Republicà de Barcelona, Jan Sibina, ha aprofitat per confrontar el model conservador, representat per Junts i el PSC, amb el model republicà, que vol apostar per l’emancipació real del jovent amb la creació d’una regidoria de joventut. “El jovent volem quedar-nos a viure a Barcelona, però volem fer-ho dignament i sent partícips de les decisions que es prenguin”, ha dit.

En el seu discurs, Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra Republicana, ha carregat contra el caos de Rodalies: “És una vergonya que l'única cosa que gestiona el govern espanyol a Catalunya sigui un desastre." En la mateixa línia, ha insistit que “Davant d’aquesta incompetència, és molt important comptar amb la força del Jovent Republicà, tal com va passar amb l’ampliació de la T-Jove als 30 anys”.

L’acte ha estat una demostració de força de les Joventuts d’Esquerra Republicana, que volen revalidar la seva representació institucional als diferents ajuntaments dels Països Catalans on presenten candidats. 

Pol Baldomà, Mar Besses, Jan Sibina i Marta Vilalta durant l'acte Pol Baldomà, Mar Besses, Jan Sibina i Marta Vilalta durant l'acte