Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.01
2020
El Jovent Republicà proposa ampliar l'edat de vot als majors de 16 anys

Aquest dijous 23 de gener les Joventuts d’Esquerra Republicana han presentat al Congrés de diputats i al Senat una proposta de llei per aconseguir que els majors de 16 anys també puguin exercir el dret a vot. Aquesta és la primera proposició de llei de la nova legislatura que presenta Esquerra Republicana.

A les portes del Congrés de diputats, el portaveu nacional del Jovent Republicà, Pau Morales, ha defensat aquesta mesura per “garantir que tots els joves puguin participar de les decisions polítiques”. Per Morales “no té cap sentit que un jove de 16 o 17 anys no pugui exercir el dret a vot” perquè “té responsabilitats penals, laborals i tributàries”. A més a més, també ha posat sobre la taula la situació d’envelliment que està vivint la nostra societat i per aquest motiu creu que “és necessari donar més veu i més capacitat de decidir als joves”.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana creuen que la proposta s’hauria de poder aprovar, ja que l’any 2016 el grup republicà al Congrés va presentar la mateixa reforma i el PSOE i Podemos hi van votar favorablement. “Si es mantenen els mateixos vots que el 2016, la proposició s’hauria d’aprovar”, ha manifestat la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique.

Rosique creu que ha arribat el moment que es faci efectiva “una reivindicació històrica de molts moviments socials juvenils” i ha explicat que l’ampliació de vot als majors de 16 anys ve de lluny: “Diversos països de la UE, institucions com el Consell d’Europa o el Parlament de Catalunya i entitats com el Consell Nacional de Joventut de Catalunya ho reclamen”.

Per la diputada més jove del Congrés, “si els majors de 16 anys poden treballar, pagar impostos, casar-se o tenir relacions sexuals consentides, també han de poder manifestar la seva opinió sobre aquests temes en una urna”.

Mentre l’Estat espanyol retalla drets cada dia, nosaltres treballem per ampliar els drets del jovent dels Països Catalans! Mentre l’Estat espanyol retalla drets cada dia, nosaltres treballem per ampliar els drets del jovent dels Països Catalans!