Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.02
2022
El Jovent Republicà rebutgem la guerra imperialista i reclamem pau

Les Joventuts d’Esquerra Republicana condemnem rotundament el conflicte bèl·lic que està tenint lloc a Ucraïna i denunciem les lògiques imperialistes, els interessos econòmics i les estratègies militars que ens han portat a la violenta crisi actual. És per aquest motiu que:


  • - Condemnem la invasió imperialista russa, demanem un alto el foc immediat i obrir una negociació de pau a Europa.
  • - Denunciem que la guerra no resoldrà el conflicte i que només generarà més patiment a la població ucraïnesa.
  • - Constatem que l’avenç de l’OTAN al continent europeu suposa una amenaça per a la seguretat internacional. És per això que demanem un acord en matèria de seguretat a la Unió Europea amb l’objectiu de deixar de dependre dels interessos dels Estats Units i que permeti la retirada de les bases de l'OTAN del continent europeu.
  • - Instem els països de la Unió Europea a accelerar la transició energètica per deixar de dependre dels combustibles fòssils d’origen rus i tercers països i aconseguir la plena sobirania energètica.
  • - Demanem que Ucraïna treballi per respectar els drets humans de la complexa diversitat ètnica i lingüística del país, un pas imprescindible per tal de trobar una solució pacífica i democràtica per les regions de Donetsk i Lugansk, víctimes del conflicte des de l’any 2014.
  • - Exigim que els Estats espanyol i francès s’abstinguin d’implicar-se militarment en el conflicte i requerim una resposta humanitària a través de la tramitació urgent de les sol·licituds d’asil d’aquelles persones que fugen de la guerra.
  • - Apostem per l’acollida de refugiats arreu dels Països Catalans, tal com ja s’han pronunciat favorablement els governs català, valencià i balear.
  • - Ens sumem a les convocatòries en defensa de la pau i contra la guerra que aquests dies ja estan començant a omplir els carrers del nostre país i mostrem tota la nostra solidaritat al poble ucraïnès i a tots els pobles del món víctimes de guerres i dels interessos imperialistes.

Mobilitzem-nos per la pau a Europa i a tot el món. Mobilitzem-nos per la pau a Europa i a tot el món.