Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.09
2020
El Jovent Republicà rebutgem la inhabilitació del president Quim Torra

Després d’un procés esperpèntic en un nou episodi d’abús, persecució política i vulneració de drets, el Tribunal Suprem ha decidit inhabilitar un President de la Generalitat de Catalunya en exercici del càrrec pel simple fet d’haver trigat dos dies en complir el requeriment de la Junta Electoral de retirar una pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics i els exiliats.

Davant d’aquest atac tan greu a les institucions catalanes, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem expressar el nostre rebuig frontal al nou cop repressiu contra els drets, les llibertat i els representants polítics catalans elegits democràticament. Expressem la nostra solidaritat incondicional envers el president Quim Torra i reafirmem que només el Parlament, com a expressió sobirana del poble de Catalunya, pot posar i treure presidents. 

De nou, lamentem que l’Estat, en la seva causa general contra l’independentisme, perpetri aquesta ingerència majúscula en la vida política i democràtica dels catalanes i les catalanes. Ens sumem al clam majoritari de la nostra societat per dir prou a aquesta situació. Alhora, com a organització política juvenil de referència, apel·lem al conjunt de l’independentisme a conjurar-se i a estar a l’alçada de la situació. Avui, com en cada ocasió i fins que aconseguim la fi de la repressió i puguem exercir l'autodeterminació, convoquem a les mobilitzacions iniciativa del moviment independentista de rebuig a la nova ingerència dels aparells de l'Estat contra les institucions pròpies i la voluntat democràtica de la ciutadania de Catalunya. Tothom als carrers!

Mobilitzem-nos fins que aconseguim la fi de la repressió i puguem exercir l'autodeterminació! Mobilitzem-nos fins que aconseguim la fi de la repressió i puguem exercir l'autodeterminació!