Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.11
2022
El Jovent Republicà renova el lideratge i escull el balaguerí Pol Baldomà com a nou portaveu nacional

Aquest 26 i 27 de novembre les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat a Lleida el seu 30è Congrés Nacional. El Jovent Republicà inicia una nova etapa amb una generació més jove al capdavant de l’organització amb més presència arreu dels Països Catalans. 

Aquest cap de setmana més de 300 joves s’han aplegat a Lleida per fer balanç dels darrers dos anys, marcats per la superació definitiva de la pandèmia de la Covid-19, l’inici d’un govern liderat pels republicans a la Generalitat de Catalunya i l’augment dels preus de les necessitats i els productes bàsics. Així mateix, també s’ha aprovat una ponència ideològica que marcarà el rumb polític del Jovent Republicà i que posa el focus en les crisis que travessen les noves generacions: la precarietat, l’emergència climàtica, l’auge de l’extrema dreta i els valors conservadors, la repressió de l’Estat espanyol contra les aspiracions democràtiques o la falta de salut mental. El document aprovat també parla de les respostes que ha de donar “el jovent de les crisis”, que “no ha pogut escollir els temps que ha viscut”, però sí que decideix  “el compromís que té amb el país i la gent”.

El nou portaveu nacional, Pol Baldomà, ha destacat l’enfortiment de l’organització malgrat el context de crisi que viuen els joves i ha posat en valor la necessitat d’organitzar-se precisament per afrontar les adversitats. “Hem de ser conscients que, només podrem avançar cap al model de societat que aspirem, si ens alliberem de les urpes de l’Estat espanyol”, ha afirmat. El nou portaveu també ha reivindicat el Jovent Republicà com l’eina útil per transformar la societat. Per últim, en una clara referència a la sortida de Junts per Catalunya del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha reivindicat que “és el moment de fer aquelles polítiques que alguns frenaven”.

A la cloenda, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha reconegut que el Jovent Republicà és l’organització juvenil del país “amb més veterania” i alhora “la que mobilitza més joves de totes les franges d’edat”. Junqueras ha assenyalat que “hi ha una estratègia compartida dels poderosos de sempre per intentar evitar que la democràcia acabi amb els seus privilegis” i ha exposat que el cas català “no és un cas aïllat”, sinó que és “un cas més de com algunes estructures de poder lluiten contra la democràcia”. També, ha afirmat que “només hi ha un camí” per arribar a la independència i és “ser més per ser més forts en termes democràtics”. Junqueras ha lamentat que “aquells que es neguen a sumar-se a aquesta estratègia ens fan avançar una mica més lent del que voldríem”. En aquest sentit, els ha reclamat que “es posin al servei del país i s’arremanguin”.

La configuració final de l’equip a la Permanent Nacional ha estat el següent:

Portaveu - Pol Baldomà
Organització - Noemí Egea
Administració i Finances - Aritz Bel
Comunicació - Gabriel Roncero
Campanyes - Queralt Malé
Agitació i Activisme - Eloi Delgadillo
Feminismes - Alba Torras
Política Territorial i Ecologisme - Roger Palacín
Política i Cooperació Internacional - Duran Matamoros
Política Municipal - Mar Besses
Acció Estudiantil - Vinyet Maduell
Acció Política i Coordinació Sectorial - Mercè Espasa
Formació - Eduard Guerra

També s’ha escollit Esther Motjer com a presidenta del Consell Nacional i s’han votat els nous representants del Consell Nacional de l'organització juvenil i d'Esquerra Republicana. Així mateix, s’ha renovat la Comissió de Garanties i la Comissió d’Afers Econòmics, i també s’han acordat les Comissions Sectorials pels pròxims dos anys. 

Pol Baldomà ha estat escollit portaveu nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana Pol Baldomà ha estat escollit portaveu nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana