Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.11
2020
El Jovent Republicà renova el lideratge i escull Kènia Domènech al capdavant de l’organització

Aquest dissabte 28 de novembre les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat el seu 29è Congrés Nacional, en què per primer cop s’ha escollit una dona al capdavant de l’organització juvenil, Kènia Domènech.

Més de 400 joves d’arreu dels Països Catalans s’han connectat en aquesta jornada que s’ha hagut de celebrar telemàticament a causa de la COVID-19. L’organització juvenil ha fet balanç dels darrers dos anys, marcats pel judici al procés independentista al Tribunal Suprem i l’arribada de la pandèmia del coronavirus. Així mateix, també s’ha aprovat una ponència ideològica que marcarà el rumb polític del Jovent Republicà i que posa el focus en les desigualtats socials, agreujades pel confinament. El document aprovat també parla dels reptes ecologistes, feministes i estudiantils que té l’organització independentista.

La nova portaveu nacional, Kènia Domènech, ha destacat l’enfortiment de l’organització malgrat el context de crisi que viuen els joves i ha posat en valor la necessitat d’organitzar-se precisament per afrontar les adversitats. Domènech, també ha parlat de les pròximes eleccions catalanes: “Tenim l’organització, tenim la proposta per transformar la realitat i tenim els millors candidats per representar al jovent del país” i ha assenyalat que “està en joc la supervivència de les persones joves”. “El jovent de les crisis alçarem la veu contra la inestabilitat econòmica, social i emocional per omplir les urnes de drets socials, civils i polítics”, ha afirmat. La nova portaveu també s’ha reivindicat com “l’organització en millors condicions per representar els interessos de les classes populars i portar les majors quotes de benestar al jovent del nostre país” i ha ofert el Jovent Republicà “com a eina al servei de la lluita per la independència dels Països Catalans”

A la cloenda, el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha recordat que “aquesta pandèmia demostra que l’individualisme neoliberal no serveix” i que “necessitem una mirada col·lectiva” perquè “si tothom no està salvat, ningú no ho estarà”. També ha volgut deixar clar que “el país ha de retornar al jovent els sacrificis que està fent durant pandèmia” i per això considera imprescindible “parlar de salut emocional, d’habitatge, de la precarietat juvenil i de serveis públics de qualitat”. En aquesta línia, ha posat en valor la rebaixa del 30% de les matrícules universitàries que s’ha produït aquest setembre. Finalment Aragonès ha conclòs que Esquerra Republicana està  “al costat del Jovent Republicà per avançar en aquest país nou de llibertat, justícia, mirada feminista i compromès amb la sostenibilitat del planeta, en definitiva una república catalana independent”.

La configuració final de l’equip a la permanent nacional ha estat la següent:

Portaveu - Kènia Domènech
Organització - Josep Maria Tirapu
Finances i Administració - Joan Giménez
Comunicació - Aniol Costa
Formació - David Barnet
Campanyes - Queralt Malé
Activisme - Martí Càlix
Política Institucional - Mar Besses
Política i cooperació internacional - Marçal Escartín
Feminismes - Lara Carbonell
Ecologisme - Ferran Ruz
Acció Estudiantil - Laura Roger
Acció Antirepressiva - Noemí Egea
Emancipació - Isaura Cots

També s’ha escollit Aritz Bel com a president del Consell Nacional i s’han votat nous representants del Consell Nacional de l'organització juvenil i d'Esquerra Republicana. Així mateix s’ha renovat la Comissió de Garanties i d’Afers Econòmics i també s’han acordat les Comissions Sectorials dels pròxims dos anys.

Kènia Domènech ha estat escollida portaveu nacional, la primera dona a assumir aquesta responsabilitat a l'organització independentista Kènia Domènech ha estat escollida portaveu nacional, la primera dona a assumir aquesta responsabilitat a l'organització independentista