Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.01
2021
El Jovent Republicà reparteix carbó contra l’Estat espanyol i les grans corporacions

Aquesta passada nit els reis mags han tingut una ajuda extra a l’hora de repartir regals o carbó per a tots els infants dels Països Catalans. Les Joventuts d’Esquerra Republicana han deixat sacs de carbó a diverses institucions de l’Estat espanyol i també en entitats bancàries i empreses hostils pel comerç local, com la seu d’Amazon a Barcelona.

L’acció de protesta s’ha repartit per diferents punts de la geografia dels Països Catalans, des de Barcelona fins a Ciutadella, Menorca, passant per Mataró, Cornellà de Llobregat, Vic, Vilanova i la Geltrú, Sabadell o Balaguer.

La portaveu del Jovent Republicà, Kènia Domènech, ha manifestat que la voluntat de la repartida de carbó és “posar el focus en la necessitat de salvar el petit comerç” i fer front a “unes polítiques capitalistes que aboquen els joves a la misèria i la precarietat”, un fet que segons ha explicat s’ha vist “agreujat per la crisi de la COVID-19”.

A més a més, Domènech també ha remarcat que l’única manera d’aconseguir un “canvi real i profund del sistema” és a través de la independència i per això també s’ha deixat carbó a la seu d’Hisenda de Vic perquè l’Estat espanyol “ofega” les oportunitats dels joves catalans amb “repressió i espoli fiscal”.

Un dels llocs en què ha aparegut carbó és la seu d’Amazon de Barcelona així com en diverses entitats bancàries d’arreu del país, fent palès que el model econòmic que defensa el Jovent Republicà és el comerç de proximitat, perquè “redistribueix la riquesa en lloc de concentrar-la en pocs grans propietaris” tal com ha defensat l’organització.

També s’han deixat sacs de carbó a algunes cases d’apostes, com ha estat el cas de Mataró, visibilitzant la problemàtica de les addiccions al joc que estan creixent amb força entre els joves.

Protegim la vida! Protegim la vida!