Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.04
2019
El Jovent Republicà reuneix 300 joves en un gran acte antifeixista que reclama aixafar el règim del 78

El Jovent Republicà reuneix 300 joves en un gran acte antifeixista que reclama "aixafar el règim del 78" Aquest 14 d'abril les Joventuts d'Esquerra Republicana han celebrat l'acte central de campanya als Jardins de les Tres Xemeneies de Barcelona acompanyats de 300 joves que van escoltar els discursos dels candidats juvenils al Congrés espanyol, al Parlament Europeu i d'Ernest Maragall, alcaldable de la ciutat.

La candidata al Congrés, Marta Rosique, va aprofitar per respondre a l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar, que fa uns dies acusava les Joventuts d'Esquerra Republicana d'haver creat i portat el feixisme a Catalunya. Rosique, va contestar que "tinc l'orgull de formar part d'una organització que fa 88 anys que combat el feixisme, cosa que ell no pot dir", fent referència a Aznar mateix i a un dels fundador del seu partit, Manuel Fraga.

Marta Rosique també va fer servir la seva intervenció per denunciar que "no és cap casualitat que el feixisme creixi a un Estat que mai ha condemnat el franquisme" i va animar als joves a mobilitzar-se el proper 28A "per combatre el feixisme i aixafar el règim del 78 que ens oprimeix com a poble".

Marc Casanova, candidat de les Joventuts d'Esquerra al Parlament Europeu, va acompanyar Marta Rosique a l'escenari i va remarcar la importància de les eleccions europees: "Davant d'una Unió Europea decadent, cal anar a votar més que mai perquè s'estan prenent decisions en contra de les classes populars".

Un altre parlament destacat va ser el d'Ismael Benito, candidat de Sobiranistes pel 28A i membre de la Joventut Comunista de Catalunya, que va celebrar compartir candidatura amb Esquerra Republicana i poder combatre junts "una Espanya que només ha anat canviant de careta durant aquests 40 anys de falsa democràcia".

L'acte va rebre el suport d'una delegació de joves d'EH Bildu i el BNG, que van participar en l'acte com a mostra de lluita compartida contra "un Estat que ens vol de genolls i callats".

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, va ser l'encarregat de tancar l'acte. Va encoratjar els joves presents a "fer campanya per representar millor que mai als presos polítics" i va demanar-los que estiguessin "dempeus i disposats a tot".

La candidata al Congrés, Marta Rosique, i el candidat a les europees, Marc Casanova, van recordar les grans mobilitzacions juvenils com l'1O, el 8M o les mobilitzacions pel clima per reclamar una massiva participació juvenil a les urnes La candidata al Congrés, Marta Rosique, i el candidat a les europees, Marc Casanova, van recordar les grans mobilitzacions juvenils com l'1O, el 8M o les mobilitzacions pel clima per reclamar una massiva participació juvenil a les urnes