Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2020
El Jovent Republicà s’enfronta al racisme del CIE

Aquest divendres 6 de març les Joventuts d’Esquerra Republicana han fet una acció davant del CIE de la Zona Franca de Barcelona per denunciar les pràctiques racistes que s’hi duen a terme amb la cobertura legal de la llei espanyola d’Estrangeria. Al terra de davant del centre han fet una pintada gegant que reclama el tancament d’aquesta institució.

La iniciativa del Jovent Republicà s’emmarca en una campanya antiracista que l’organització juvenil impulsa des de principis d’aquest any i que busca uns “Països Catalans lliures de racisme”. Gràcies a aquesta campanya han aconseguit que nombrosos ajuntaments com l’Hospitalet de Llobregat, Cervera, Flix, Martorell o Mollerussa s’hagin compromès a l'erradicació de la discriminació racial.

Aquesta acció contra el CIE de la Zona Franca coincideix amb l’aprovació aquesta setmana passada d’una moció al Parlament de Catalunya que reclama al ministre espanyol de l’Interior, Fernando-Grande Marlaska, el tancament definitiu d’aquest Centre d’Internament d’Estrangers. Aquesta mesura també serà reclamada el proper dimarts 10 de març a les 19.30 h en una manifestació convocada davant de l’Oficina d’Estrangeria del Passeig Sant Joan de Barcelona per la plataforma Tanquem els CIEs.

El portaveu de l’organització juvenil, Pau Morales, ha comentat la crisi migratòria que s’està vivint aquests darrers dies a les portes del continent europeu: “Denunciem que l’Estat espanyol sigui còmplice de l’actuació xenòfoba de la policia grega, dels agents de Frontex i també els grups neonazi que es troben a la frontera” i ha afirmat que “si la Unió Europea vol seguir sent un espai de drets i llibertats ha d’aturar immediatament aquest atac als drets humans”. El portaveu Morales ha fet un crit als joves a mobilitzar-se perquè “tenim l’obligació de lluitar pels drets de tota la ciutadania, vingui d’on vingui i tingui el color de pell que tingui” i ha conclòs: “Els Països Catalans sempre serem terra d’acollida”.

Si la Unió Europea vol seguir sent un espai de drets i llibertats ha d’aturar immediatament aquest atac als drets humans Si la Unió Europea vol seguir sent un espai de drets i llibertats ha d’aturar immediatament aquest atac als drets humans