Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.09
2023
El Jovent Republicà signa un manifest antifeixista conjuntament amb diverses organitzacions polítiques d’arreu d’Europa

La signatura del manifest ha tingut lloc durant la ‘Llavor internacionalista’, la Trobada Internacional Juvenil dels Països Catalans que, anualment, organitzen les Joventuts d’Esquerra Republicana. 

A mig any de les eleccions europees, les quals se celebraran entre el 6 i el 9 de juny de 2024, i en un context marcat per l’arribada al poder de l’extremisme, la intolerància i una onada reaccionària que també tindrà afectacions reals en aquesta contesa electoral, l’organització juvenil ha aprofitat per impulsar un manifest antifeixista a favor de la coordinació estratègica entre les forces d’esquerres i en contra de les polítiques reaccionàries de l’extrema dreta. 

Així doncs, els signants del manifest acorden:

- Condemnar els discursos d'odi de l'extrema dreta i adquirir el compromís de no replicar-los, protegint i promovent així els drets i llibertats de totes les persones.

- Rebutjar les polítiques promogudes pels partits d'extrema dreta i adquirir el compromís de no negociar i arribar a tractar-los.

- Crear un cordó democràtic per aïllar els partits d'extrema dreta i evitar així l'existència de situacions en què aquests moviments puguin ser protagonistes i exposar les seves idees i narracions.

- Presentar documents/acords similars a les seves principals parts i famílies europees. conferències de congressos.

- Promoure i participar activament en el moviment antifeixista.

- Incloure la perspectiva antifeixista dins de les polítiques públiques impulsades a tots els territoris.

El Jovent Republicà i la resta d’organitzacions polítiques signants del manifest consideren que és crucial “construir i preservar la idea d’un antifeixisme organitzat” i, per a fer-ho, creuen que “és important crear vincles entre els moviments d'esquerra i les nacions sense estat d'Europa per construir un projecte transformador que pugui aportar les condicions materials necessàries a la classe treballadora”.

Les organitzacions polítiques signants del manifest, són:

- déi jonk Lénk (Luxemburg) 

- Linksjugend (Alemanya) 

- Giovani Comunisti (Itàlia) 

- Galiza Nova (Galícia) 

- Gazte Abertzaleak (País Basc) 

- UDB Yaouank (Bretanya) 

- European Free Alliance Youth (EFAY) 

- Left Youth Front of Slovakia (Eslovàquia) 

‘Llavor internacionalista’, la Trobada Internacional Juvenil dels Països Catalans 2023 ‘Llavor internacionalista’, la Trobada Internacional Juvenil dels Països Catalans 2023