Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.11
2019
El Jovent Republicà tracem el primer pla independentista post-sentència

Aquest matí a Sarrià de Ter les Joventuts d’Esquerra Republicana hem aprovat en Consell Nacional les línies estratègiques bàsiques que creiem que hauria de seguir l’independentisme republicà català en els propers temps.

Com a organització juvenil pensem que després de la sentència del Tribunal Suprem cal prendre la iniciativa i obrir una etapa d’alliberament nacional”que deixi de banda la gesticulació i el processime de curta volada i per això demanen a tots els actors de l’independentisme passar de les declaracions i les picabaralles a l’acció política coordinada i massiva perquè això és el que realment fa por a l’Estat.

Creiem que cal potenciar la lluita antirepressiva i debilitar el poder dels estats espanyol i francès duent a terme accions de lluita noviolenta. Aquesta lluita noviolenta es concreta amb accions que van des de la protesta clàssica fins a la creació d’alternatives als poders de l’Estat, passant per la no-cooperació i la desobediència civil. L'objectiu és la consecució de la República per qualsevol via democràtica.

Tal i com expliquem al document, la intenció d’aquest pla estratègic és assolir un escenari favorable per fer valer la voluntat popular sigui quin sigui el context davant la inevitable confrontació amb l’Estat. Contemplem l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació a partir de la mobilització organitzada als carrers i l'acció política republicana a les institucions que segons el nostre parer han de fer polítiques realistes i efectives que ofereixi oportunitats d’una vida digna als joves.

Per tal d’aconseguir-ho fixem 5 àrees d’acció: complicitats internacionals, institucions republicanes, carrers, sindicalisme i moviment estudiantil. En aquests àmbits és on les joventuts republicanes considerem que l'independentisme té mancances o disposa d’oportunitats per enfortir-se.

En defintivia defensen que cal ser més i ser més forts per invertir la correlació de forces envers l’Estat, i en aquest sentit, també fem una crida als joves a implicar-se perquè només des de la militància i des de l’acció organitzada es podrà fer valer la voluntat del jovent dels Països Catalans.

Seguim endavant, passem a l'acció! Seguim endavant, passem a l'acció!