Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.09
2022
El Ministeri d'Interior reconeix els intents d'infiltració contra el Jovent Republicà

A finals de juny coneixíem que l'Estat espanyol havia coaccionat un jove represaliat per intentar-lo infiltrar a la nostra organització. Sota amenaça i fent referència al judici que afrontarà aquesta tardor, dos agents de policia van intentar-lo convèncer per tornar a militar a la nostra organització i fer-los arribar tota la informació que demanessin sobre les mobilitzacions juvenils independentistes que organitzem. Davant d'aquesta notícia, juntament amb Òmnium Cultural i el SEPC, sindicat estudiantil que va tenir durant 2 anys un agent de policia infiltrat, vam demanar explicacions al govern espanyol per la persecució a les organitzacions juvenils del nostre país.

El Ministeri de l'Interior finalment ha donat resposta a la nostra demanda i ho ha fet admetent aquestes pràctiques il·lícites i justificant aquestes infiltracions que criminalitzen la mobilització popular dels últims anys. Concretament, el departament de Grande-Marlaska justifica la persecució contra el Jovent Republicà i el SEPC perquè representem una suposada amenaça terrorista.

El Jovent Republicà qualifiquem aquestes justificacions de molt greus i profundament antidemocràtiques, ja que persegueixen el dret fonamental a la protesta, es presenta com a delicte tota la nostra l'acció política i això vulnera els drets de la nostra organització i tota la militància. És per aquest motiu que la nostra diputada al Congrés, Marta Rosique, ja ha sol·licitat la compareixença del ministre de l'Interior per exigir-li totes les explicacions.

L'Estat espanyol demostra de nou la por que té contra l'organització dels joves independentistes. Aquesta és una nova prova que no ens controlen i que per això estan tan desesperats que fins i tot recorren a pràctiques totalment injustificades com intentar espiar organitzacions democràtiques. Davant aquesta ofensiva el Jovent Republicà continuem organitzats, mobilitzats i més forts que mai per seguir lluitant pels nostres objectius: la independència dels Països Catalans!

Ens persegueixen perquè saben que l'organització del jovent és la clau de la victòria! Ens persegueixen perquè saben que l'organització del jovent és la clau de la victòria!