Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.03
2023
El Parlament de Catalunya aprova els pressupostos 2023 amb més de 300 M d’euros en polítiques de joventut

Malgrat el bloqueig i el xantatge exercits per Junts i el PSC, Catalunya té uns pressupostos positius per a la ciutadania i que donen resposta a la greu situació de precarització que viu el jovent. 

Catalunya té nous pressupostos, és a dir, 41.000 milions d'euros al servei de la gent, també de la gent jove. Són els pressupostos més expansius de la història de la Generalitat, ampliant un 10,7% la despesa i la inversió, i també són uns comptes estratègics per avançar en el model de país que volem: més social i més sobirà.

Després de molts mesos de negociació, en la qual també hi ha hagut lloc pel xantatge per part d’aquells que defensen un país de totxos, carreteres i casinos i, on Junts i el PSC, s’han alineat per fer la pinça i aconseguir els seus interessos partidistes, s’ha aconseguit aprovar un pressupost que permet avançar en drets i justícia social.

Les mesures més destacades dels pressupostos 2023 en clau juvenil, són:

- HABITATGE: Es destinen 160 M€ per augmentar la construcció d’habitatge públic i es reserva un 25% dels pisos de protecció oficial de nova construcció per a joves menors de 35 anys.

- MOBILITAT: S’amplia la T-Jove fins als 30 anys i s’unifiquen les corones tarifàries, es manté la gratuïtat de la T-16 i les bonificacions del transport públic.

- EDUCACIÓ: Es reforça el sistema de formació professional amb 257 grups nous, es potencia l’Educació 360 en el lleure i s’incorporen 6.804 nous docents i 1.000 M€ per als campus de les universitats públiques catalanes.

- CULTURA: S’amplia el programa Escena 25 fins als 30 anys i es fixen 5,9 M€ per al suport al doblatge i subtitulació en català de videojocs i nou formats audiovisuals.

- SALUT: Es destinen 5,8 M€ per a la promoció de la Salut Mental i es millora el finançament per als centres de Salut Mental Infantil i Juvenil i l’atenció dels TCA.

OCUPACIÓ: S’augmenten els recursos pel programa Ocell de Foc, d’acompanyament a joves per a l’autonomia personal i la inserció laboral, es promouen els programes d’autoocupació juvenil i s’inverteixen 87,6 M€ en ajuts per facilitar la incorporació de joves a l’activitat agrària.

El Jovent Republicà continuem compromesos amb l’avenç social i polític dels Països Catalans!

El Parlament de Catalunya aprova els pressupostos 2023 amb més de 300 M d’euros en polítiques de joventut El Parlament de Catalunya aprova els pressupostos 2023 amb més de 300 M d’euros en polítiques de joventut