Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.04
2022
El Parlament de Catalunya aprova la ILP Universitats

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la ILP Universitats que blinda per llei la rebaixa de preus universitaris i equipara el cost dels crèdits per a tots els graus.

La rebaixa del 30% ja venia prefixada als pressupostos del 2020, que va elaborar el llavors conseller d'Economia Pere Aragonès, i ara es fixa per llei per garantir que caldran majories àmplies per modificar les taxes a partir d'ara.

D'aquesta manera se situarà al voltant dels 17,69 euros al crèdit, abaixant el preu i eliminant les injustes diferències que hi havia actualment entre les diverses tipologies de graus. 

Així mateix també s’inclou la rebaixa gradual d’un 30% dels preus de màsters oficials durant els pròxims tres anys, per ta d’avançar cap a l'equiparació entre els preus dels graus i els preus dels màsters

A més a més, el topall màxim de preu al crèdit estarà per sota de la xifra que marca el Govern espanyol, demostrant de nou que el projecte social i de benestar que ofereix Catalunya és més atractiu que la proposta conservadora i immòbil de l’Estat espanyol.

"És una llei que modifica la llei d'universitats amb la voluntat que ningú quedi fora dels estudis per motius econòmics", ha afirmat davant del ple el diputat del Jovent Republicà, Pau Morales, que ha treballat durant mesos per traslladar al Parlament les demandes del moviment estudiantil que va ser capaç de recollir 70.000 signatures en forma d’ILP.

"Potser no podem decidir el context que ens ha tocat viure, però sí què fem per capgirar-lo i millorar les coses a partir de la nostra pròpia capacitat col·lectiva", ha assegurat Morales.

El Jovent Republicà defensem una universitat totalment pública, per això celebrem aquest pas de gegant cap a una educació universal. Amb la lluita als carrers i la força a les institucions aconseguim fer més accessible la universitat a les classes populars!

Pau Morales va defensar la posició del Jovent Republicà a favor de la ILP Universitats i un sistema universitari públic i popular Pau Morales va defensar la posició del Jovent Republicà a favor de la ILP Universitats i un sistema universitari públic i popular