Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.10
2020
El PSOE tomba ampliar l’edat de vot als 16 anys

El passat dimecres 21 d’octubre el Senat va votar en contra de la proposta presentada pel Jovent Republicà per ampliar l’edat de vot a les persones que tenen 16 i 17 anys. La iniciativa no va prosperar perquè, a diferència del 2016, el PSOE va votar-hi en contra. La seva aprovació hagués permès que el Congrés dels diputats s’hagués hagut de pronunciar.

La reclamació per ampliar l’edat de vot és una demanda història dels moviments juvenils arreu d’Europa. Diversos països de la Unió Europea com Àustria, Hongria o Eslovènia ja ho apliquen i institucions com el Consell d’Europa o el Parlament de Catalunya i entitats com el Consell Nacional de Joventut de Catalunya ho reclamen des de fa anys.

El portaveu de l’organització juvenil, Pau Morales, ha lamentat el resultat de la votació al Senat: “Davant de les desigualtats, de la precarietat estructural i de l'autoritarisme l'única solució vàlida és ampliar drets” i ha afegit que “només ens en sortirem si comptem amb les generacions més joves”.

Per altra banda, la diputada al Congrés del Jovent Republicà, Marta Rosique, que era present al Senat en el moment en què s’ha tombat la proposta, ha acusat el partit socialista de “trencar amb els seus principis” i ha recordat que només es demana “una equiparació de drets” perquè “als 16 anys pots emancipar-te, pots treballar, pots pagar impostos i pots tenir conseqüències penals” i per tant “has de poder decidir sobre aquelles polítiques que t’afecten”.

Finalment, el senador Bernat Picornell, antic membre de la direcció de les Joventuts d’Esquerra Republicana i actual senador per Esquerra Republicana que ha defensat la iniciativa des del faristol de la cambra alta, ha manifestat que en el pacte de govern entre el PSOE i Unides Podem s’incloïa obrir el debat sobre el vot als 16 anys i ha qualificat els fets ocorreguts al Senat com un “espectacle lamentable”.

El Jovent Republicà seguirà insistint i treballant pels drets dels joves i perquè la seva veu sigui escoltada. Perquè els joves són un dels col·lectius més precaritzats de la societat i han de poder decidir sobre tot allò que els afecta.

Seguirem treballant pels drets dels joves i perquè la nostra veu sigui escoltada! Seguirem treballant pels drets dels joves i perquè la nostra veu sigui escoltada!