Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.02
2020
El Sinn Féin guanya les eleccions a Irlanda

Volem felicitar efusivament el Sinn Féin i Ógra Shinn Féin per la seva victòria a les passades eleccions generals a la República d’Irlanda del 8 de febrer. Ja fa temps que tenim una relació propera i amistosa amb Ógra Shinn Féin i, com a organitzacions germanes, volem enviar el nostre suport més sincer i internacionalista.

Amb un dels millors resultats de la seva història, el Sinn Féin ha trencat el bipartidisme que ha governat la política irlandesa i que és responsable de creixents desigualtats, pobresa i emergència habitacional. En un context global d’hegemonia neoliberal i d’auge de l’extrema dreta, el Sinn Féin representa una alternativa socialista i republicana, defensant la justícia social i defensant els drets de les classes populars contra tots aquells que els volen destruir. I ha estat un projecte liderat per una dona, Mary Lou McDonald, aportant perspectiva feminista a un món tan masculinitzat com la política institucional.

Com als Països Catalans, la població irlandesa té una llarga història de defensa del seu dret per decidir democràticament si volen viure en una Irlanda unida i lliure. La victòria del Sinn Féin és també un pas de gegant cap a la unitat irlandesa i a favor del dret d’autodeterminació dels pobles d’Europa i de tot el món.

El vot jove ha estat decisiu en el resultat electoral, així com ho va ser en la legalització del matrimoni homosexual al 2015 o en la descriminalització de l’avortament al 2018. És la feina incansable dels activistes d’Ógra Shinn Féin que ha fet tot això possible, perquè dels joves vindrà el canvi polític. El futur és en les mans del jovent, i en conseqüència, hem de participar activament en la defensa dels drets socials que ens arrebaten contínuament les elits polítiques.

Des dels Països Catalans, camarades, felicitats! La vostra victòria també és nostra!

Com als Països Catalans, la població irlandesa té una llarga història de defensa del seu dret per decidir democràticament si volen viure en una Irlanda unida i lliure. Com als Països Catalans, la població irlandesa té una llarga història de defensa del seu dret per decidir democràticament si volen viure en una Irlanda unida i lliure.