Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.10
2019
Els joves diem prou: exigim al govern esperança pel futur

Els Països Catalans vivim una situació d’excepció i emergència política des de la publicació de la vergonyosa sentència que condemna a 100 anys de presó els presos i preses polítiques de Puig de les Basses, Mas d’Enric i Lledoners.
 
El jovent del país estem indignats, enrabiats i frustrats per la sentència del Tribunal Suprem. Molt probablement, així també se sent la majoria de gent demòcrata de la nostra societat. És un fet que l’Estat espanyol ens ha violentat, ens ha reprimit, ens ha negat la capacitat de decidir, amenaça les institucions catalanes i està retallant els drets de tothom.
 
L’Estat ha fet que els seus jutges empresonessin pacifistes, ha enviat la seva policia a reprimir manifestants i ha limitat les nostres llibertats amb normatives com la llei mordassa enlloc d’afrontar políticament el conflicte. Davant d’això, no quedarem callats: els joves diem prou.

Davant d’aquesta situació hem viscut un episodi de mobilitzacions massives que ens han omplert d’orgull. Incomptables persones han sortit als carrers i han dut a terme accions amb èxit. Des del gest d’apoderament popular dilluns amb la mobilització a l’aeroport del Prat, fins a la vaga general del 18 d’octubre que va aturar Catalunya, passant per les immenses marxes que han recorregut tot el principat i les nombroses vagues estudiantils.
 
Al Govern de la Generalitat de Catalunya li demanem que escolti i entengui el clam de les generacions més joves que veuen com l’Estat trepitja el nostre territori i ens l’ocupa policialment. Que entengui l’afartament de tanta gent i sigui capaç de vehicular-lo el positiu. Cap líder independentista pot caure en la trampa del discurs que criminalitza el jovent. El Govern ha de ser exemplar, arribar a consensos i articular una resposta política a la sentència que es traslladi al Parlament, a la resta d’institucions i a tot arreu.
 
I evidentment, davant de les males pràctiques policials i els abusos que hem denunciat recentment, s’ha de promoure una depuració de responsabilitats de la BRIMO, que en aquests moments deixa campar lliurement a grups neonazis però reprimeix amb força concentracions independentistes.
 
També volem donar un missatge d’esperança: si som capaços d’organitzar-nos, podem lluitar i vèncer l’Estat espanyol. De fet, creiem que res és possible sense organització. Les eines com el Jovent Republicà són imprescindibles per alliberar els Països Catalans.
 
Estem convençuts que més d’hora que tard aconseguirem els nostres objectius i que podem ser prou forts per a generar mobilitzacions guanyadores, transversals i noviolentes que ens portin cap a l’autodeterminació, l’amnistia i la República. De fet, l’Estat ens dóna la raó cada dia fent evident la seva por amb les accions que executa. L’ocupació policial del territori n’és el millor exemple.
 
Finalment, les Joventuts d’Esquerra Republicana ens volem solidaritzar amb els lesionats, agredits, detinguts i empresonats d’aquesta darrera setmana i us volem fer arribar tot el nostre suport. No esteu sols. Persistirem en la mobilització pacífica i contundent, amb estratègia i objectius per a seguir endavant!

Si som capaços d’organitzar-nos, podem lluitar i vèncer l’Estat espanyol Si som capaços d’organitzar-nos, podem lluitar i vèncer l’Estat espanyol