Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.05
2023
En lluita contra la precarietat!

Un altre Primer de Maig, les nostres reivindicacions per un treball digne pel jovent segueixen més vigents i presents que mai. Des de ja fa uns anys, els joves ens trobem immersos en una profunda precarietat, travessats per la incertesa de no trobar feina i per la inseguretat que genera que les feines que trobem tinguin unes condicions molt més indignes del que hauria de ser acceptable. Això ens impedeix desenvolupar un projecte de vida autònom i digne; el jovent estem farts del sistema capitalista que ens nega l’emancipació. 

Actualment, ens trobem en un context en què l’extrema dreta està avançant, mentre s’emmascara en la suposada defensa dels treballadors, quan sempre ha demostrat ser l’aliada de la patronal i de les elits econòmiques que la promocionen per frenar les reivindicacions de la classe treballadora. Tanmateix, les esquerres espanyoles i, més concretament, el govern espanyol de PSOE i Unides Podem, es queden curtes amb les seves reformes laborals i, malgrat tenir les majories necessàries, no acaben de derogar el marc normatiu que perpetua la precarietat, i sempre van de la mà de la patronal, que és qui els fixa fins on es pot arribar. 

Malgrat aquest escenari, cal avançar cap a un marc de relacions laborals propi als Països Catalans; cal apostar fermament per la renda bàsica universal i cal treballar des de tot arreu, també, des dels municipis, per ajudar a la inserció laboral dels joves en el món laboral, per combatre la precarietat juvenil i per garantir els drets laborals de les persones joves. Aquí, els ajuntaments tenen un paper cabdal a l’hora d’apostar per l’economia social i solidària. Per això, proposem la creació de borses municipals de treball per a joves, garantint les ofertes dignes, i afavorirem l’acompanyament del jovent en la recerca de feina i l’assessorament per a la seva defensa laboral.

Així doncs, davant d’un individualisme creixent, alimentat per la societat capitalista que ens oprimeix, no podem defallir en la defensa aferrissada dels drets de la classe treballadora, els quals han estat conquerits gràcies a la lluita i a la mobilització de tantes i tantes generacions. 

Davant d’un context precaritzador que escarneix als joves dels Països Catalans, el Jovent Republicà estem en lluita contra la precarietat! 

En lluita contra la precarietat! En lluita contra la precarietat!