Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.05
2020
Enfortim la solidaritat obrera: futur per Nissan ja!

Nissan ha anunciat públicament la intenció de tancar les seves fàbriques de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, deixant sense feina prop de 3.000 treballadors i afectant més de 20.000 llocs de treballs indirectes. La notícia arriba després de mesos de filtracions a la premsa, sense una informació clara per part de la direcció cap als empleats.

És destacable que aquesta decisió es produeix quan l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi té la intenció de reorganitzar les seves indústries per reduir la presència a Europa i augmentar la capacitat de producció un 20% el març de 2023. Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem novament que el veritable propòsit empresarial surt a la llum: anteposar els beneficis als drets de milers de treballadors.

Aquest fet se suma al factor que en els darrers anys Nissan ha rebut ajudes públiques per valor de 180 milions d’euros per tal de preservar llocs de treball però amb l’anunci del tancament l’empresa incompleix de forma flagrant aquesta condició.

La darrera setmana Pedro Sánchez ha manifestat que els llocs de treball que depenen de l’activitat de Nissan a Catalunya estaven assegurats, però final no ha estat així. Creiem que la seva actuació és inexcusable i exigim que s’impliqui realment a la recerca de solucions.

El Jovent Republicà ens posicionem al costat de la lluita del personal de Nissan amb l’objectiu de mantenir l’ocupació de totes les persones que hi treballen. Demanem que s’apliquin totes les mesures necessàries per reactivar la indústria amb la participació de les administracions, els agents socials i els mateixos empleats.

Es fa més necessari que mai apostar per una estratègia industrial orientada cap al bé públic, que tingui en compte una evolució cap a cadenes de producció sostenibles que afrontin els reptes de l’emergència climàtica i la digitalització. Cal una estratègia industrial de país, arrelada al territori, competitiva i que respongui a les necessitats de la classe treballadora.

És necessari aprofitar la potència de l'entorn en matèria d’innovació i recerca per crear un nou model que serà clau en la transformació de la mobilitat a tot el país. És el moment de liderar una reconversió del teixit industrial amb valor afegit, que retingui talent i llocs de feina i que sigui un emmirallament per al sector d'automoció a Catalunya, reforçant el parc de proveïdors actual.

Un cop més, constatem que els interessos dels grans inversors no responen als interessos i necessitat de la població, per això cal replantejar les relacions amb els mitjans de producció del sistema basat l’oferta i la demanda per aconseguir que responguin a les necessitats reals del bé comú. Per tant, cal treure l’empresa dels interessos de l’economia privada i posar-los en mans de les dependències públiques i de la sobirania popular.

Enfortim la solidaritat obrera i defensem el dret del treball en unes condicions dignes!

Futur per Nissan ja!

Constatem que els interessos dels grans inversors no responen als interessos i necessitat de la classe treballadora Constatem que els interessos dels grans inversors no responen als interessos i necessitat de la classe treballadora