Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.11
2019
Ens rebotem contra la llei mordassa

Aquest migdia Sant Feliu de Llobregat ha acollit l’acte central per les eleccions espanyoles de les Joventuts d’Esquerra Republicana. Sota el títol “el jovent diem prou repressió”, l’organització hem denunciat els empresonats d’aquests dies i hem explicat que exigirem la derogació de la llei mordassa des del Congrés dels diputats.

La candidata del Jovent Republicà, Marta Rosique, ha volgut reivindicar les 28 persones empresonades en el marc de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem: “ahir mateix vam saber que l’Erik de Terrassa entrava a presó per haver assistit a la seva primera manifestació" i n’ha reclamat la llibertat.
 
En aquest context la diputada i candidata Marta Rosique ha manifestat que “una de les primeres coses que farem és exigir que s'acabi la llei mordassa, que anualment multa 30.000 persones per temes de llibertat d'expressió” i perquè “dona cobertura a la repressió contra l’independentisme”.

L'acte també ha comptat amb la presència de Jon Iñarritu d'EH Bildu, que ha qüestionant que Felip VI s'autoanomeni "el preparado" quan se l'hauria d'anomenar "el rechazado" degut al seu índex de rebuig al País Basc i Catalunya. Ismael Benito de la Joventut Comunista de Catalunya ha parlat en representació de Sobiranistes, el grup que va en coalició amb Esquerra Republicana aquest 10N. Benito ha explicat que el PSOE s'està comportant com un autèntic pilar del règim del 78 i per tant aquestes eleccions van de ruptura o règim.
 
Precisament al llarg de l’acte diversos candidats de l’organització juvenil han tombat pilars que representaven els fonaments de l’Estat: el règim del 78, l’IBEX 35, el sistema judicial, la precarietat, la manipulació mediàtica, el patriarcat o la monarquia. Sobre aquest últim punt i fent referència a la presència de Felip VI els propers dies a Barcelona, Marta Rosique volgut deixar clar que “els Països Catalans no tenim rei”.
 
Rosique ha explicat que “nosaltres encara no tenim els pilars d’un Estat i hem de fer front a la repressió”. En aquest sentit, ha dit que “necessitem acumular victòries als carrers, en espais com l’Acampada de plaça Universitat i també a les urnes”.
 
Finalment el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’Esquerra Republicana també ha participat a l’acte i ha demanat a l’independentisme republicà “posar Ciutadans allà on li toca, en la irrellevància política” fent referència a les últimes enquestes publicades, que apunten que Esquerra Republicana podria superar en escons al partit d’Albert Rivera.

Aquest 10N rebotemnos contra la repressió i omplim les urnes de vots republicans! Aquest 10N rebotemnos contra la repressió i omplim les urnes de vots republicans!