Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.03
2022
Ens sumem a la vaga educativa del 23M a favor de l'escola en català!

Aquest 23 de març hi ha convocada una vaga a tots els nivells educatius en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i en defensa d’una educació pública, gratuïta, de qualitat i en català.

Fa uns mesos es feia pública la sentència del TSJC on s’imposa un 25% de castellà a les aules, i es demostra, altra vegada, que s’està utilitzant el poder judicial per fer política i dinamitar les decisions del Parlament de Catalunya i els consensos de la nostra societat. Aquesta sentència no només ataca greument el català, sinó que intenta enderrocar un model d’èxit d’escola catalana i immersió lingüística reconegut àmpliament per la seva tasca a favor de la cohesió social i de l’aprenentatge.

L'estudiantat fa temps que reclama un blindatge del català, tant a les aules com a tot el sistema educatiu. La imposició del 25% de classes en castellà se suma a un retrocés en l'aplicació de la immersió lingüística als centres on, en moltes assignatures, les classes s'imparteixen en castellà.

Aquest fet s’afegeix a la minorització que pateix la nostra llengua en aquells àmbits de socialització, oci i esbarjo del jovent, tals com són les xarxes socials, les televisions, l'esport, la música o els videojocs, entre d'altres. És per això que la immersió lingüística pren una importància cabdal per garantir no només el coneixement del català, sinó també la cohesió social del nostre país.

Contra aquest atac i per tots els motius exposats, el Jovent Republicà es mobilitza i crida al seguiment de la vaga per part de tota la comunitat educativa. Per una escola pública, laica, de qualitat i en català!

Manifestacions d’aquest 23 de març a les 12.30 h
- Barcelona: Plaça Urquinaona
- Girona: Plaça Pompeu Fabra
- Lleida: Rectorat UdL, Plaça Víctor Siurana
- Tarragona: Plaça Imperial Tarraco

Mobilitzem-nos pel català, mobilitzem-nos per la cohesió social i la qualitat educativa! Mobilitzem-nos pel català, mobilitzem-nos per la cohesió social i la qualitat educativa!