Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.03
2023
Erradiquem la transfòbia, canviem el futur!

Avui, Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, des de la sectorial LGTBI+ del Jovent Republicà donem veu a aquest col·lectiu, el qual és atacat diàriament. 

El sistema que ens oprimeix és un sistema interseccional. Això vol dir que tots els actes i conseqüències de discriminació no venen donades només per una única i exclusiva circumstància material, sinó que articula una sèrie de factors materials, psicològics i socials que provoquen que tots els col·lectius que es troben en el punt de mira de l’home cis-hetero blanc, siguin apartats de qualsevol espai de representativitat.

És per això que la lluita contra aquest sistema també ha de ser, necessàriament, interseccional. Defensem que tota persona amb gènere divers ha de ser subjecte de l’empoderament del col·lectiu LGTBI+ i del transfeminisme, entès aquest com la lluita per la igualtat real de les persones trans*, especialment de les dones. Dos moviments que, conjuntament, lluiten per la igualtat de gènere, defensant aquelles persones que, des del cis-heteropatriarcat, se les ha atacat anul·lant, qüestionant i jutjant la seva identitat, rebutjant el seu lloc com a dones i no-binàries dins de la nostra societat.

Tota aquesta opressió i discriminació acaba repercutint de manera directa en la vida de les persones trans*. A tall d’exemple, segons un estudi realitzat per l’entitat FELGTB, un 77% de les dones trans* pateixen discriminació labora, el 80% de les persones trans* estan a l'atur, fins a un 61% de persones trans* han tingut idees suïcides i un 50% s’ha arribat a autolesionar.

Altres discriminacions que la lluita del col·lectiu LGTBI+ -de la mà del feminisme- intenta erradicar és l'exclusió que promouen la dreta i l'extrema dreta com l'anul·lació de les persones trans* a l'esport o el no-reconeixement de les persones no-binàries en la llei trans*; així com l’exclusió als carrers o certes afirmacions de cancel·lació que, repetidament, es produeixen cap a les persones trans*.

Volem uns Països Catalans lliures d'opressions, amb drets i llibertats. Una llibertat independentment de la seva identitat i de les característiques biològiques. És per això que defensem la lluita als carrers com una de les vies per a la igualtat real i efectiva, lluitem perquè les persones no-binàries, dones i homes trans* visquin lliures d'opressions per part d'una societat que, des del Jovent Republicà, lluitem per canviar.

Erradiquem la transfòbia, canviem el futur!

Erradiquem la transfòbia, canviem el futur! Erradiquem la transfòbia, canviem el futur!