Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.11
2018
Exercir la democràcia no és cap delicte. Absolució i República!

Avui l’Estat espanyol ha escrit la seva sentència. El procés cap a la República és imparable.
 
L’Estat es disposa a celebrar un judici basat en relats inventats que no s’aguanten per enlloc, a jutjar delictes que no ho són, i a intentar dissimular la farsa i el muntatge cada cop més evident. Aquest judici no s’hauria d’haver produït mai, i és la culminació de l’intent de destruir tot un moviment polític, d’acabar amb els seus lideratges i de silenciar milions de veus, la voluntat popular majoritària a Catalunya. Ho intenten perquè saben que l’independentisme ha fet trontollar i pot acabar amb els privilegis del règim del 78 i amb l’statu quo construït des de la falsa transició democràtica d’aquell franquisme que mai no mor. Aquest judici és un atac als drets i llibertats més fonamentals, i només el fet de produir-se és una autèntica aberració.

L’anunci d’avui era esperat, però no per esperat deixa de ser menys greu. Un any després de l’empresonament provisional sense judici del Govern català, i també el dia que fa 84 anys que el President Companys i el seu govern van ser  condemnats a 30 anys de presó, la fiscalia en demana 25 per Oriol Junqueras, 17 per la Carme Forcadell i els Jordis i 16 pels Consellers empresonats. Cada minut de presó i exili és un injustícia. Cada represaliat, sigui tuitaire, raper, activista, treballador públic, diputat, alcalde, i un llarg etcètera mereix la nostra més absoluta solidaritat front les ànsies de revenja de l’Estat. Fa molt de temps que no tenim cap confiança ni expectativa en un Estat que ha demostrat que és capaç de tot per la unitat d’Espanya, fins i tot d’exercir la violència fins a les últimes conseqüències i de laminar les seves pròpies lleis i els drets de la seva pròpia ciutadania. La constatació d’aquests fets, però, encara fa més necessària la denúncia constant i persistent. Malgrat les clavegueres de l’Estat estiguin al descobert, les seves accions no són menys greus i cal denunciar-les igualment.
 
Afrontarem un judici polític amb una sentència ja escrita, i és que la incògnita ara ja no és què farà l’Estat, sinó què farem nosaltres. Cada dia, cada hora i cada minut de presó evidencia la mentida i la demofòbia. A les nostres mans està aconseguir que el preu a pagar per part de l’Estat per exercir la repressió i la violència sigui inassumible, que tot plegat acabi fent inevitable l’absolució i acceleri el camí cap a la República.  L’Estat anuncia que manté la farsa i el muntatge i es disposa a consumar un judici polític que mai s’hauria de produir. Tot el muntatge obeeix a una sola raó: tenen por de la democràcia i hi responen amb anys de presó. Ells ja tenen escrita la seva sentència: volen destruir l’independentisme perquè hem posat en risc els privilegis del règim del 78.
 
El jovent els hi hem de fer pagar un preu inassumible per aquest muntatge. La nostra resposta serà més democràcia, més mobilització, persistència, solidaritat i lluita per la llibertat dels presos i les preses polítiques, l’absolució de tots els encausats i per la República, l’únic camí per construir un nou país per a tothom!

Oriol Junqueras Oriol Junqueras