Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.10
2014
Exigim ambició al Govern per garantir oportunitats pel jovent

Les JERC hem exigit al Govern de la Generalitat que garanteixi les oportunitats al jovent i que lluiti contra les desigualtats perquè aquestes són les que més impacten en el col·lectiu jove. Així ho ha explicitat la diputada de les JERC, Marta Vilalta, durant la comissió de polítiques de joventut al Parlament on ha comparegut la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el Director General de Joventut, Toni Reig, per retre comptes del compliment dels acords aprovats en el Ple monogràfic sobre la Joventut del 2013.

Així mateix, des de les JERC hem traslladat al Govern els nostres dubtes sobre la incidència real de les polítiques de joventut i en cas concret dels acords adoptats en el ple monogràfic sobre la situació de la joventut. En aquest sentit, la diputada Vilalta ha demanat que hi hagi més i millor informació i transparència, més retiment de comptes i una comunicació acurada perquè tots els joves coneguin les eines que tenen a l’abast per millorar la seva situació. “Només té sentit la feina que fem des de les institucions públiques si aquest esdevé útil pel jovent i serveix per millorar la situació extremadament complicada que ara viuen els i les joves” ha explicat la representant de les JERC. I ha interpel·lat directament a la consellera exigint que ara més que mai “cal un Govern valent, ambiciós, que compleixi els acords, i que escolti al jovent i a la gent”.
 
Al llarg de la seva intervenció, Vilalta ha posat també en valor tota la feina desenvolupada i aprovada en el Ple de joventut de fa un any, a partir del qual va sortir una llarga llista de propostes transversals en matèria de joventut, entre les quals destacava la implementació de la Garantia Juvenil. En referència a aquest programa, la representant de les JERC ha demanat al Govern  celeritat, arribar al màxim de joves, desenvolupar una campanya informativa i fer les primeres avaluacions aviat per poder entreveure resultats.

Marta Vilalta a la comissió de polítiques de joventut Marta Vilalta a la comissió de polítiques de joventut