Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.01
2016
Iniciem el procés constituent català: 18 mesos per la República Catalana!

  1. Després de tres mesos intensos per aconseguir arribar a un acord que desencallés  la investidura del president de la Generalitat de Catalunya i la constitució d’un govern que en 18 mesos ha de declarar la independència i convocar unes eleccions constituents, finalment dissabte al vespre vam poder celebrar l’acord entre Junts pel Sí i la CUP que va provocar que diumenge dia 10 de gener s’escollís a Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat. D'aquesta manera, durant aquesta setmana i les següents s'anirà configurant el futur govern català.

Aquest nou govern serà l'encarregat de començar a elaborar un projecte de Constitució catalana amb la imprescindible participació de la societat civil i començarà a engegar les estructures d'Estat que encara manca construir, com la hisenda catalana. Finalment, un cop culminats aquests dos processos, el Parlament de Catalunya haurà de convocar unes eleccions constituents d'on en sortirà un Parlament que elaborarà la Constitució catalana que serà refredada per la ciutadania de Catalunya.

Així doncs, en els propers 18 mesos farem realitat el somni i celebrarem la independència de Catalunya, una fita que aconseguirem amb esforç, perseverança i constància, de la mateixa manera que hem aconseguit un acord que ens permet iniciar el procés constituent català.

Per això les JERC volem felicitar-nos per un acord que feia molts mesos que buscàvem i reclamàvem, i que finalment s’ha produït. Així mateix, ens comprometem un cop més a ser la punta de llança del jovent del nostre país, treballant per assolir la plena llibertat i la justícia social que ens mereixem. Iniciem un camí ple de reptes que de ben segur sabrem superar, avançant cap a uns Països Catalans lliures!

Fotografia del Parlament de Catalunya Fotografia del Parlament de Catalunya