Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.10
2021
Kènia Domènech: “Farem el que faci falta per arribar a la independència democràticament”

  • - Les Joventuts d'Esquerra Republicana exhibeixen múscul organitzatiu i s'enorgulleixen de la seva història en un acte amb motiu del 90è aniversari de l'organització.
  • - Aquest dissabte 30 d'octubre el Jovent Republicà ha celebrat els 90 anys de vida acompanyats del president Aragonès i la portaveu nacional de l'organització juvenil, Kènia Domènech.

Aragonès, que va ser portaveu de les llavors JERC entre el 2003 i el 2007, ha destacat el “compromís intacte” de l’organització “amb la independència, la justícia social i la radicalitat democràtica” durant aquests darrers 90 anys. En aquest sentit, ha manifestat que “Sempre que aquest país ha fet un pas endavant, el Jovent Republicà hi era”. “Tots vosaltres sabeu on éreu l’1 d’octubre” ha apuntat.

Aragonès ha reivindicat l’organització com “una escola de quadres pel país” i ha recordat que les persones joves no són “només futur” i que també “són present” i per això cal tirar endavant les polítiques necessàries per fer front als problemes propis de la joventut. Justament en aquesta línia ha destacat la “fita aconseguida” en la reducció del 30% dels preus d’accés a la universitat.

Per la seva banda, Kènia Domènech, ha fet palès que “sense els joves el país no se'n surt” i és precisament per aquesta raó que cal tenir-los en compte. La portaveu ha insistit en el fet que el jovent té “la necessitat d'organitzar-se”. Domènech, que ha fet un discurs dur contra el que considera “l’independentisme de sofà”, ha assenyalat que “Ara toca posar tots els esforços a la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació”. “Si algú té alguna alternativa millor que vingui i que l’expliqui”, ha reblat.

En una clara referència a la Taula de Negociació, la responsable de l’organització juvenil ha determinat que “de la mateixa manera que defensem l’amnistia i l’autodeterminació als carrers, l’hem de defensar arreu” i ha explicat que això inclou “instàncies internacionals” i també “un Estat espanyol que ens nega com a poble”. Domènech ha conclòs “Farem el que faci falta per arribar a la independència democràticament” i que ara “és moment d’intentar-ho tot i aprofitar tots els espais”.

A l'acte s'ha fet una representació dels períodes històrics més destacats de l'organització, que ha anat evolucionant de les JEREC dels anys trenta compromesa amb Macià i Companys, les JERC insubmises al servei militar i espurna de les grans mobilitzacions independentistes i l'actual Jovent Republicà vertebrat arreu dels Països Catalans. Durant l'acte, auster i emotiu, s'han llegit cartes d'antics militants que van combatre a la Guerra Civil i s'ha fet una menció especial a Martí Marcó, militant assassinat per la Guàrdia Civil durant la Transició.

Al pati del Casinets d'Hostafrancs també s'hi ha inaugurat una nova exposició de cartells de l'organització política juvenil que en les pròximes setmanes recorrerà tot el territori. L'acte ha finalitzat amb un concert del grup de trap català The Tyets.

L'acte, emotiu i sentit, ha volgut ser un homenatge als milers de joves que han passat per l'organització política juvenil més longeva dels Països Catalans L'acte, emotiu i sentit, ha volgut ser un homenatge als milers de joves que han passat per l'organització política juvenil més longeva dels Països Catalans