Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.02
2008
Kosovo sí, els Països Catalans també!

Diumenge passat Kosovo va proclamar la independència. Per aquest motiu, les JERC donen tot el seu suport al camí iniciat pel poble kosovar cap a la llibertat de forma pacífica i democràtica. Tot i que la independència del nou estat compta amb el suport de les principals potències europees —Alemanya, Regne Unit, Italia i l’Estat francès— i els Estats Units d’Amèrica, l’Estat espanyol s’ha aliat amb la Rússia de Putin, Geòrgia i Macedònia per oposar-s’hi i es nega a reconèixer la seva existència, fet que provoca que l’Estat espanyol actuï contra la voluntat majoritària del poble kosovar i contra el dret internacional públic.

Diumenge passat Kosovo va proclamar la independència. Per aquest motiu, les JERC donen tot el seu suport al camí iniciat pel poble kosovar cap a la llibertat de forma pacífica i democràtica.

Tot i que la independència del nou estat compta amb el suport de les principals potències europees —Alemanya, Regne Unit, Italia i l’Estat francès— i els Estats Units d’Amèrica, l’Estat espanyol s’ha aliat amb la Rússia de Putin, Geòrgia i Macedònia per oposar-s’hi i es nega a reconèixer la seva existència, fet que provoca que l’Estat espanyol actuï contra la voluntat majoritària del poble kosovar i contra el dret internacional públic.

És per això que les JERC condemnen una vegada més el trist paperot que fa l’Estat espanyol, sense arguments polítics i de poc contingut democràtic. Ja que amb aquest comportament Madrid demostra el pànic que li provoca que a Europa s’alcin nous estats de manera pacífica i democràtica perquè aleshores Espanya ja no té arguments de pes per impedir que els Països Catalans avancin a pas ferm cap a la independència. Per aquest motiu, les JERC incentiven els diferents parlaments dels Països Catalans i el govern de l’Estat espanyol a reconèixer el nou estat de Kosovo com un actor legítim i democràtic del sistema internacional. Kosovo sí, els Països Catalans també!

free-kosova-497.jpg free-kosova-497.jpg