Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.11
2014
La Catalunya Nord alça la veu!

El dissabte 8 de novembre les Joventuts d’Esquerra Republicana vam participar de la manifestació que va tenir lloc a les 16h a la Plaça Catalunya de Perpinyà i als diversos actes de commemoració de la diada, on vam votar simbòlicament davant la prefectura reivindicant el dret a decidir dels habitants de la Catalunya Nord. 

Cada 7 de novembre, diada de la Catalunya Nord, commemorem el 355è aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus en el que la monarquia hispànica va cedir a França els territoris del Rosselló, el Conflent, el Capcir, el Vallespir i la meitat nord de la Cerdanya a canvi que els francesos deixessin d’ajudar a Catalunya en la guerra dels segadors.

Les JERC hem afrontat aquesta nova diada de la Catalunya Nord amb un repte immens per davant. El procés cap a la llibertat que està vivint Catalunya obre novament la porta a albirar un futur comú amb la Catalunya Nord, un futur de respecte a les nostres senyes d’identitat així com un futur pròsper econòmicament que s’encarnaria amb la llibertat dels Països Catalans.

Cartell per la diada de la Catalunya Nord Cartell per la diada de la Catalunya Nord