Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.06
2007
La comissió de política internacional de les JERC es reuneix amb la vídua de Lounes Matoub

Lounes Matoub ha esdevingut un mite de la Cabilia (Algèria) per la defensa de la causa amazigh i per la defensa dels valors democràtics a través de les seves cançons. Loune va ser un defensor ferotge de la cultura amazigh i lluitador contra l’arabització forçada a les escoles, a l’administració i als mitjans públics. També repudiava qualsevol moviment islamista radical. Per aquests motius va ser perseguit per la policia militar algeriana i per grups d’islamistes radicals. El 25 de setembre de 1994 va ser segrestat per islamistes fins al 10 d’octubre. Va ser pioner del Moviment Cultural Amazigh i un dels promotors de la Primavera Berber d’octubre de 1980.

Lounes Matoub ha esdevingut un mite de la Cabilia (Algèria) per la defensa de la causa amazigh i per la defensa dels valors democràtics a través de les seves cançons. Loune va ser un defensor ferotge de la cultura amazigh i lluitador contra l’arabització forçada a les escoles, a l’administració i als mitjans públics. També repudiava qualsevol moviment islamista radical. Per aquests motius va ser perseguit per la policia militar algeriana i per grups d’islamistes radicals. El 25 de setembre de 1994 va ser segrestat per islamistes fins al 10 d’octubre. Va ser pioner del Moviment Cultural Amazigh i un dels promotors de la Primavera Berber d’octubre de 1980. El 25 de juny de 1998 el cantant va ser assassinat per enemics de la democràcia i de la cultura amazigh.

Dani Sanz ha pogut entrevistar-se amb la seva vídua, que està molt sensibilitzada en la defensa de les llibertats democràtiques dels amazighs i en contra de l’arabització que promou el govern. Ha estat treballant molt en el tema de la dona a la Cabília i se senten molt identificats amb Catalunya i les seves aspiracions legítimes.

imgp1030-317.jpg imgp1030-317.jpg