Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.09
2021
La diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, proposa al Congrés regular el cànnabis

Aquest dimarts, 28 de setembre, el Jovent Republicà hem registrat una proposició de llei per regular el cànnabis de forma integral. L'objectiu de la normativa és reconèixer-ne l’ús terapèutic, acabar amb el mercat il·legal i prevenir riscos i addiccions. La proposta busca despenalitzar l’ús social del cànnabis i abordar-lo des de la perspectiva sanitària, treballant per garantir-ne la seguretat en l’accés i reduir-ne el consum.

Marta Rosique ha presentat la iniciativa en roda de premsa, on ha recordat que segons el CIS "un 90,1% de la societat és favorable a la regulació del cànnabis per a ús terapèutic". De fet, la mateixa ONU va retirar el cànnabis de la Convenció sobre drogues de 1961 i va reconèixer la seva utilitat medicinal.

La diputada del Jovent Republicà ha explicat que “La nostra intenció és obrir el debat i que es traslladi al Congrés” i ha deixat clar que el consum de cànnabis és una realitat social que no es pot ignorar ni criminalitzar. En aquest sentit, ha defensat que el paper dels poders públics ha de ser “acabar amb les màfies, prevenir les addiccions, reduir el consum i fer-lo segur” i que això és precisament el que permetria aquesta nova legislació.

La proposició de llei, que ha estat treballada amb les entitats del sector, també contribuirà a fer possible que la ILP aprovada pel Parlament de Catalunya el 2017 i tombada pel Tribunal Constitucional pugui recuperar-se.

El cànnabis no es pot criminalitzar, és una realitat social que cal afrontar i tractar El cànnabis no es pot criminalitzar, és una realitat social que cal afrontar i tractar