Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.05
2019
La diputada del Jovent Republicà participa a la constitució del Congrés enmig de la repressió

Aquest dimarts 21 de maig la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, ha participat a la constitució del nou Congrés des de la mesa d'edat. La XIIIa legislatura comença marcada per la presència dels presos polítics escollits el passat 28 d'abril i sense saber si els seus drets polítics seran respectats.

Marta Rosique és la diputada més jove que ha conegut mai el Congrés dels diputats. Ha participat per primer cop a la cambra baixa amb 23 anys, 2 mesos i 2 dies. Així, Rosique trenca el record que el 1997 va fer Andrés Eguibar del PSOE, quan tenia 23 anys, 3 mesos i 8 dies.
 
Els resultats històrics d’Esquerra Republicana el passat 28 d’abril a Catalunya van permetre que les Joventuts d'Esquerra Republicana tornéssim a tenir representació directa al Congrés dels diputats. La darrera vegada va ser entre el 2006 i el 2008, amb Georgina Oliva, que actualment és directora general d’atenció a la infància i a l’adolescència a la Generalitat de Catalunya.
 
Marta Rosique ha volgut aprofitar la visibilitat que li ha donat formar part de la mesa d'edat per lluir una samarreta antifeixista amb l'estelada, en paraules seves: "nosaltres anem a Madrid per plantar cara a l'extrema dreta i dir que malgrat la repressió, seguirem treballant per la República catalana".

L'aparició al Congrés de líders polítics com Oriol Junqueras, amb les idees intactes malgrat estar més d'un any a la presó, ha d'apel·lar a tots els independentistes, al conjunt de Catalunya i a la resta de Països Catalans per treballar cap a una societat lliure i justa. I aquest diumenge amb les eleccions europees i municipals tenim una oportunitat per seguir avançant.

La diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, ha pogut parlar amb els presos polítics malgrat la situació d'anormalitat La diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, ha pogut parlar amb els presos polítics malgrat la situació d'anormalitat