Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.12
2017
La diversitat és riquesa: prou discriminació

Avui és el Dia Internacional de les Persones Migrades i les Joventuts d’Esquerra Republicana el celebrem en positiu, entenent la diversitat dins d’un país com a gran riquesa. Així mateix, però, no ens podem desdir de denunciar les condicions desiguals amb què se segueixen trobant les persones migrades i, per això, proposem polítiques als Països Catalans que incloguin i no forcin ningú a marxar.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem uns Països Catalans on es fomenti la interculturalitat i l’acollida. Entenem la condició de migrar com el desplaçament d’una persona d’un territori a un altre, però volem destacar que en moltes situacions aquestes migracions es duen a terme en veure’s forçat a marxar d’un país, per condicions econòmiques, climàtiques, guerra, etc. A més a més, en la majoria d’aquests casos, la persona es troba amb grans obstacles, des de la sortida a l’arribada, que són producte de polítiques creades des d’una superioritat de classe, origen, ètnia, entre d’altres, que oblida la comunitat i la solidaritat entre persones i pobles. El jovent independentista denunciem aquestes polítiques imposades als Països Catalans, a Europa i a la resta del món i apostem per un model de país que obri fronteres i integri a tothom.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem una República per a tothom, que s’enriqueixi a través de la diversitat de la seva ciutadania. Una república que promogui l’acollida amb dignitat de les persones refugiades i migrades, tenint clar que acollir amb dignitat implica el seu reconeixement com a ciutadà de ple dret, amb accés a la sanitat, a l’educació, a la feina i a una situació regular dins del territori. Defensem una República que combati els discursos d’odi, la por a la diferència, l’obsessió per la uniformitat i les pràctiques xenòfobes garantint la promoció de la cultura de la pau i la diversitat. I, en aquesta línia, també volem implementar una política fronterera que garanteixi la cooperació entre països i no la violència i la reclusió contra les persones. Així com fa uns anys nosaltres demanàvem asil, ara no podem rebutjar-lo als altres.

La diversitat és riquesa. Prou discriminació!

La diversitat és riquesa: prou discriminació La diversitat és riquesa: prou discriminació