Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.09
2007
LA MARXA DE TORXES INICIA ELS ACTES DE LA DIADA

En el marc dels actes que envolten la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, les JERC Alt Penedès us convidem a participar el proper dia 10 de setembre, a les 10 de la nit, a la cinquena Marxa de Torxes de Vilafranca del Penedès, un acte reivindicatiu però també festiu, unitari i compromès amb la causa de l'alliberament de la nostra nació. En aquesta ocasió tindrà una especial significació la defensa i el reconeixement del territori, com enuncia el lema d'enguany "Ara nació, ara vegueria Penedès". També es durà a terme un homenatge a Lluís Maria Xirinacs, qui s'havia d'encarregar en un inici de llegir el manifest de l'acte. Us hi esperem amb estelades o senyeres! Us annexem el llistat dels actes:

  • A les 10 de la nit s’iniciarà la venda de torxes a la plaça de la Vila, on també es podran comprar estelades.

En el marc dels actes que envolten la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, les JERC Alt Penedès us convidem a participar el proper dia 10 de setembre, a les 10 de la nit, a la cinquena Marxa de Torxes de Vilafranca del Penedès, un acte reivindicatiu però també festiu, unitari i compromès amb la causa de l'alliberament de la nostra nació. En aquesta ocasió tindrà una especial significació la defensa i el reconeixement del territori, com enuncia el lema d'enguany "Ara nació, ara vegueria Penedès". També es durà a terme un homenatge a Lluís Maria Xirinacs, qui s'havia d'encarregar en un inici de llegir el manifest de l'acte. Us hi esperem amb estelades o senyeres!
Us annexem el llistat dels actes:

  • A les 10 de la nit s’iniciarà la venda de torxes a la plaça de la Vila, on també es podran comprar estelades. La venda estarà oberta fins a l’inici de la marxa.
  • A 2/4 d’11 s’iniciarà la Marxa amb l’entrada a la plaça de la Vila de 4 columnes en representació de les 4 comarques de la Vegueria del Penedès: Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia; seguidament hi haurà la primera actuació de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. Un grup de la mateixa capital del Baix Ebre, format fa 14 anys, que interpreta música tradicional amb  dolçaines i tabals i ve acompanyada pels “abanderats” que representen diferents figures al compàs de la música.
  • La Marxa sortirà de la plaça de la Vila; anirà encapçalada per grallers i anirà recorrent l’itinerari fins a la plaça dels Països Catalans, a l’inici de la Rambla de la Girada.
  • Un cop els participants arribin al monument al President Lluís Companys, es donarà pas a la part central de l’acte en què es remarcarà el lema d’enguany: la defensa del territori.
  • A continuació es realitzarà un homenatge a Lluís Maria Xirinacs, recentment traspassat, que era l’encarregat d’elaborar i llegir el manifest d’aquest any.
  • Després s’aixecaran els pilars per cloure les intervencions i es cantarà l’himne “Els Segadors”.
  • Com a final de la marxa, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa farà una demostració del seu repertori.

cartell07-1050-361.jpg cartell07-1050-361.jpg