Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.06
2020
La rebaixa del 30% de les taxes universitàries ja és una realitat!

L'aprovació del decret de preus públics universitaris de Catalunya pel curs 2020-2021 ha inclòs la rebaixa del 30% a la que es va comprometre el Govern de la Generalitat el passat mes de febrer. Finalment es fa efectiva una demanda històrica del moviment estudiantil.

La rebaixa del 30% dels preus públics universitaris inclou graus i màsters i materialitza el compromís anunciat pel vicepresident Pere Aragonès en el marc dels Pressupostos del 2020 després d'anys de reclamacions i mobilitzacions estudiantils.
 
Paral·lelament, el govern espanyol va anunciar que reduïa la forquilla en què les autonomies podien fixar els preus universitaris. Arriba tard i malament, perquè Catalunya ja havia iniciat el procés de baixar-los. Alhora, és un rentat de cara mediàtic: no s'aporta cap partida econòmica ni tampoc es blinda la mesura. Cal exigir prou centralisme i traspàs total de beques ja.
 
El Jovent Republicà creiem que el següent pas és fer valdre la ILP Universitats com a resultat de mesos d'esforç i treball del moviment estudiantil. Cal blindar aquesta rebaixa tramitant i aprovant la ILP. Amb mobilització social i acció política #RecuperemLaUniversitat, perquè ningú en quedi exclòs per motius econòmics!

Amb mobilització social i acció política finalment es fa realitat una demanda històrica del moviment estudiantil Amb mobilització social i acció política finalment es fa realitat una demanda històrica del moviment estudiantil