Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.04
2017
La República emancipadora del jovent

El passat dissabte al matí les JERC van organitzar la jornada “La República emancipadora del jovent”, celebrada al Centre Cívic Josep M. Trias i Peix de Barcelona, en el marc de la campanya “La República que farem”. 

El portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, va donar la benvinguda i va obrir la jornada reivindicant un jovent actiu i mobilitzat per fer sentir les seves reivindicacions, en un moment demogràfic en què s’ha perdut pes en el conjunt de la societat, i en què caldrà ser presents a tots els fronts per tal de fer que la República Catalana sigui un espai d’emancipació i futur per al jovent.

Després de la presentació va començar una taula rodona moderada pel diputat de les JERC, Gerard Gómez, i que va comptar amb la presència de Bernat Ramon (Unió de Joves Pagesos), Laia Nonell (Òmnium Cultural Maresme), Oriol Recasens (president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya), Daniel Casanovas (Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya) i Anna Alfaro (regidora de Joventut d’Alella).

A la taula rodona es van tractar diferents qüestions relacionades amb les problemàtiques i els reptes del jovent del país, i on els diferents participants van anar exposant les reivindicacions i propostes del seu àmbit d’actuació. Aquestes van ser múltiples i sobre molts temes: el combat contra la precarietat laboral, les facilitats per un accés dels joves a un habitatge, l’accés i la qualitat de l’educació, el combat per la igualtat entre gèneres i per extendre una perspectiva feminista en el dia a dia, la participació dels joves, la dotació d’oportunitats a  les zones rurals, o la posada en valor de la cultura. En acabat, el públic assistent va poder fer algunes preguntes.

Per cloure la jornada, la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta va exposar la gran oportunitat que suposa per al jovent del país el procés de creació de la República Catalana, i el previ procés constituent, com a eines que suposaran per tal de dotar a la generació jove d’un futur de dignitat i llibertats.

Fotografia de l'acte La República emancipadora del jovent Fotografia de l'acte La República emancipadora del jovent