Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.07
2019
L’Acampada Jove 2019 obre les portes d'una edició que homenatjarà a les preses polítiques

  • El festival político-musical de referència dels Països Catalans inaugura una nova edició sota el lema “Canviem la història” reivindicant les preses polítiques, Carme Forcadell i Dolors Bassa.
  • La 24a edició de l’Acampada Jove amplia l’oferta de xerrades i tallers de temes d’actualitat com l’antifeixisme, el feminisme o la lluita pel territori.

Aquest matí, ​l’Acampada Jove ha obert les portes de la que serà la seva 24a edició​. El festival, que compta amb 60.000 metres quadrats, acollirà durant els propers tres dies les actuacions de més d’una trentena de bandes musicals com ​Boikot, Oques Grasses o Zoo. A més, d’una àmplia oferta de xerrades, tallers, actuacions de cultura popular, esports i entre moltes altres activitats.
El director de l’Acampada Jove, ​Pau Morales ha valorat l’inici del festival i ha afirmat que “afrontem la 24a edició de l’Acampada Jove amb molta festa, molta lluita i reivindicació per onzè any consecutiu a Montblanc”​. ​“A més, aquesta edició comença a escalfar motors del que serà el 25è aniversari del festival el 2020, que esperem amb molta il·lusió​”, ha destacat el director.
La 24a edició que afronta l’organització ve marcada per la situació de repressió que viu el país. En aquest sentit, Morales ha afirmat que “en aquesta Acampada Jove volem fer una clau de judo a la repressió i a la sentència que vindrà en els propers mesos del judici​”.

És per aquest motiu, que l’edició d’enguany porta per lema​ ‘canviem la història’ ​en relació a la necessitat d’organitzar-se i implicar-se dels joves per crear una resposta que venci la repressió que patim als Països Catalans. A més, el festival no perd de vista la lluita contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, així com crear consciència de la lluita ecologista i la defensa del nostre territori i entorn.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc per onzè any consecutiu a Montblanc el 18, 19 i 20 de juliol. Anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

L'Acampada Jove és un espai de llibertat i reivindicació L'Acampada Jove és un espai de llibertat i reivindicació