2007
El festival del jovent independentista dels Països Catalans ha posat punt i final a tres dies de festa, lluita i reivindicació L’Acampada Jove 2007 ja és història. La dotzena edició, tercera a la població vallesana de Sant Celoni, ha significat un èxit de públic, amb prop de 38.000 assistents, i ha situat el festival organitzat per les JERC a la primera divisió europea d’esdeveniments organitzats per joves. Durant els tres dies han passat grups punters de l’escena catalana com Obrint Pas, que van ser els encarregats de cloure el festival en un apoteòsic concert marcat per la reivindicació i l’energia; Els Pets, caps de cartell de la primera jornada, que van portar les melodies del seu nou treball fins a Sant Celoni, i La Troba Kung-Fú, els quals s’estrenaven en l’Acampada amb el seu particular ritme de rumba i l’inconfusible so d’acordió present en les seves melodies.
El festival del jovent independentista dels Països Catalans ha posat punt i final a tres dies de festa, lluita i reivindicació
L’Acampada Jove 2007 ja és història. La dotzena edició, tercera a la població vallesana de Sant Celoni, ha significat un èxit de públic, amb prop de 38.000 assistents, i ha situat el festival organitzat per les JERC a la primera divisió europea d’esdeveniments organitzats per joves.
Durant els tres dies han passat grups punters de l’escena catalana com Obrint Pas, que van ser els encarregats de cloure el festival en un apoteòsic concert marcat per la reivindicació i l’energia; Els Pets, caps de cartell de la primera jornada, que van portar les melodies del seu nou treball fins a Sant Celoni, i La Troba Kung-Fú, els quals s’estrenaven en l’Acampada amb el seu particular ritme de rumba i l’inconfusible so d’acordió present en les seves melodies.
En aquesta edició s’ha apostat fortament per programar un cartell eclèctic per tal de reflectir la diversitat dels gustos del jovent del país. En aquest sentit, Ojos de Brujo van portar el flamenc, estil fins ara nou a l’Acampada, a l’escenari principal; The Moon Invaders i Discípulos de Otilia van posar el toc d’ska, imprescindible en aquest festival, i de la mà d'Habeas Corpus i Berri Txarrak va arribar el rock més dur i contundent.
Pere Aragonès, director de l’Acampada Jove i portaveu de les JERC, ha subratllat l’èxit d’aquesta edició, la tercera que es fa a Sant Celoni, i ha destacat que “l’Acampada ha esdevingut un referent en els festivals politicomusicals” i ha recordat que “és el festival de música més multitudinari de l’estiu a Catalunya”. També ha volgut deixar constància que “l’Acampada són només tres dies a l’any, però que l’autodeterminació s’ha de guanyar dia a dia, al carrer, a l’institut, a la feina”, i en aquest sentit, ha encoratjat els joves a “seguir amb la lluita”.
En total, per l’Acampada han passat més de 200 artistes repartits en 30 grups, s’han dut a terme una desena de xerrades i diversos tallers i demostracions de cultura popular, de les quals destaca el taller de castellers, ofert per pels Castellers de Sants, i que va tenir molt interès per part dels acampats.
Sens dubte,la gran particularitat de l’Acampada és la vinculació de l’activitat lúdica amb la política i amb les preocupacions socials, cosa que converteix el festival en el referent de l’esquerra independentista.