Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.02
2008
Les JERC aplaudeixen les polítiques d'emancipació juvenil que impulsa el Govern de la Generalitat

Dilluns es va celebrar al Parlament de Catalunya la Comissió de Polítiques de Joventut amb un convidat especial, Eugeni Villalbí, secretari de Joventut, que compareixia davant dels diputats i dels representants de les organitzacions polítiques juvenils per fer balanç del primer any de legislatura, detallar els continguts de la futura llei de polítiques de joventut i presentar el nou Pla d’Actuació de les polítiques de Joventut. Les JERC volen destacar el compromís de la Secretaria de Joventut per centralitzar les actuacions de les polítiques de joventut en una sola dimensió territorial: Catalunya. Es tracta de fer polítiques públiques al servei del país, properes i aglutinadores de l’amplitud i complexitat territorial.

Dilluns es va celebrar al Parlament de Catalunya la Comissió de Polítiques de Joventut amb un convidat especial, Eugeni Villalbí, secretari de Joventut, que compareixia davant dels diputats i dels representants de les organitzacions polítiques juvenils per fer balanç del primer any de legislatura, detallar els continguts de la futura llei de polítiques de joventut i presentar el nou Pla d’Actuació de les polítiques de Joventut.

Les JERC volen destacar el compromís de la Secretaria de Joventut per centralitzar les actuacions de les polítiques de joventut en una sola dimensió territorial: Catalunya. Es tracta de fer polítiques públiques al servei del país, properes i aglutinadores de l’amplitud i complexitat territorial. Així, les JERC feliciten la Secretaria de Joventut perquè per fi són autèntiques polítiques nacionals de Joventut, com ara els ajuts al lloguer, els convenis de suport a les entitats del lleure o els crèdits per l’emancipació. Actuacions que està posant en marxa conjuntament amb altres departaments del Govern.

La llei de Polítiques de Joventut és la prova que aquest Govern, a banda de transversalitzar les actuacions que s’inicien, treballa per ordenar-ne les existents i dotar-les de base jurídica. Des de les JERC valoren molt positivament aquesta coherència i suma d’esforços que veuen en el Govern. I comparteixen la direcció en la que caminen les polítiques de joventut.

Les JERC també constaten que la Secretaria de Joventut està treballant per donar una resposta ràpida a la problemàtica de l’habitatge. Comparteixen la convicció que cal facilitar l’accés a un habitatge digne per tal que el jovent pugui desenvolupar el seu projecte de vida amb independència. Així, la Secretaria de Joventut està potenciant un nou pla de borses joves d’habitatge, crèdits per l’habitatge i ajudes al lloguer, que, malgrat la invasió competencial del Ministeri d’Habitatge que denunciem des d’aquí, estan treballant perquè en cap cas el jovent català en pagui les conseqüències.

Les JERC van poder comprovar en la compareixença del Secretari de Joventut que s’està fent bona feina i saben que encara se’n vol fer molta més.

compareixencajov-498.jpg compareixencajov-498.jpg