Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.07
2015
Les JERC celebrem la fi del TIL i de la llei de símbols

Les Joventuts d'Esquerra Republicana celebrem la decisió del nou govern de les Illes Balears i Pitiüses sorgit de les eleccions del passat 24 de maig d'iniciar els tràmits per posar fi a dos projectes de l'anterior govern: el Tractament Integral de Llengües (TIL) i la llei de símbols.

El TIL significava la imposició d'un model trilingüe -arraconant la presència del català a les aules- sense comptar amb els professors ni preparar-los abans i sense tenir el consens de la comunitat educativa. El rebuig polític es va visualitzar clarament al Parlament -on només el PP hi donava suport-, l'educatiu va quedar clar amb la vaga de docents àmpliament seguida i el popular amb la manifestació del 29 de setembre de 2013, una de les més grans vistes mai a les illes.

La llei de símbols és la que establia la prohibició de penjar senyeres en edificis públics, fet que només pretenia posar fi a la mobilització de penjar aquesta ensenya en forma de llaç per reclamar l'educació en català i el suport als vaguistes en contra del TIL.

Així l'actual govern ha posat fi al TIL a partir de renunciar al recurs que el govern del PP havia presentat a la sentència del Tribunal de Justícia de les Illes Balears que declarava nul el decret d'aprovació i a la llei de símbols en aprovar un projecte de llei de derogació que ara haurà d'aprovar el Parlament.

Les JERC celebrem aquests dos fets que signifiquen un canvi important en la política del govern illenc respecte la llengua catalana, el model educatiu i els símbols compartits i, sens dubte, un triomf de la mobilització popular i l'encoratgem a desenvolupar les polítiques en aquests àmbits tan sensibles amb el consens necessari amb tots els actors implicats.

Manifestació a Palma contra el TIL Manifestació a Palma contra el TIL