Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.11
2014
Les JERC celebrem la victòria democràtica del 9N i reclamem avançar cap a la independència de Catalunya

Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem la victòria de la democràcia que ahir va tenir lloc al principat de Catalunya. El 9 de novembre més de dos milions tres-centes mil persones van sortir al carrer per exercir el seu dret a vot i plantar cara a la prohibició del govern espanyol.

La societat catalana va fer possible una mobilització sense precedents desafiant les amenaces, impugnacions i el discurs de la por del govern espanyol i defensant els seus drets fonamentals, el dret a vot i la llibertat d’expressió i van deixar clar que els catalans volem decidir el futur polític de Catalunya.  Amb tot, més enllà de la participació, els resultats de la jornada del 9N donen victoriós el Sí-Sí amb un 80% dels vots, deixant clar que una immensa majoria de les persones que ahir es van mobilitzar són partidaris de construir un nou país.

Davant d’aquests fets, les JERC entenem que els catalans hem començat ja a exercir la nostra llibertat i que ara cal un mandat democràtic que ens permeti obrir el procés constituent d’un nou estat i construir un país més just, amb oportunitats pel jovent i amb qualitat democràtica. Per això, demanem al govern de la Generalitat que convoqui unes eleccions que permetin iniciar el procés de secessió i proclamar la independència de Catalunya.

Cues davant dels col·legis electorals el 9N Cues davant dels col·legis electorals el 9N