Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.10
2016
Les JERC celebren el 85è aniversari de la seva fundació

El 26 d’octubre de 1931, fa 85 anys, uns sis-cents joves es van reunir a la sala d’actes de la seu del Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria (CADCI) a la Rambla de Barcelona, per celebrar l’assemblea constituent de les Joventuts d’Esquerra Republicana Estat Català.

L’assemblea, que l’obrí en Miquel Badia remarcant la importància de la creació d’aquesta joventut, va escollir el primer comitè executiu de l’organització format per Josep Dencàs, Ramon Duran, Josep Fontbernat, Carles Duran i el mateix Badia.

Així mateix, durant l’Assemblea constituent es van aprovar les bases d’actuació de les JEREC que acordaven “fusionar-se amb tots els nacionalistes netament esquerrans que acceptin la necessitat actual d’agrupar-se dins les Joventuts d’Esquerra estat Català”, i a la vegada “proposaven als nacionalistes d’altres tendència, totes les aliances necessàries per aconseguir la Llibertat de Catalunya i dels catalans”.

Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC, ha destacat “les coincidències entre els acords presos l’any 31 i el moment polític que vivim” remarcant que avui en dia “seguim sent l’organització que aplega del jovent independentista i d’esquerres que vol construir un país millor, de la mateixa manera que estirem la mà per treballar plegats amb tot el jovent que vol aconseguir la llibertat del nostre país”.

El portaveu de les JERC s’ha mostrat orgullós de “formar part d’aquesta cadena de relleus imparable” alhora que ha advertit que “és a la nostra generació qui ens correspon fer realitat el somni que ha portat a tants milers i milers de joves a militar a les JERC. No els podem fallar, ens toca proclamar la República!”, ha sentenciat.

Notícia fundació JERC Notícia fundació JERC