Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.11
2014
Les JERC commemorem el dia internacional de la memòria transsexual

Avui dia 20 de novembre és el dia internacional de la memòria transsexual, dedicat a la memòria d’aquelles persones que han estat assassinades per motius transfòbics i per recordar la violència continua que pateixen les persones d’aquest col·lectiu. Aquest dia va ser creat al 1998 per Gwendolyn Ann Smith en memoria de l’assassinat de la transsexual afroamericana Rita Hester.

La discriminació cap al col•lectiu transsexual (transfòbia) és l’odi o el rebuig de les persones el gènere del qual no es correspon amb el sexe biològic de naixement. Aquesta fòbia pot tenir greus conseqüències, ja que no és rar que es manifesti en forma d’agressions o assassinats, tot i que també trobem manifestacions no violentes, com la violència psicològica, laboral o social.
 
Totes les formes de discriminació estan basades en negar la existència d’una identitat de gènere diferent al sexe biològic, determinant en molts casos que les dones transsexuals “no son dones de debò” i els homes transsexuals “no son homes de debò”.
 
Les JERC condemnem qualsevol tipus de transfòbia i defensem que la identitat de gènere no necessariament ha de correspondre’s amb el sexe de naixement, i reclamem l’acceptació d’això per acabar amb l’odi i el rebuig cap a les persones transsexuals.

Bandera trans Bandera trans