Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.04
2017
Les JERC condemnem la persecució LGTBI+ a Txetxènia i cridem a la mobilització internacional per aturar l’horror

Davant les preocupants notícies que ens arriben a través del diari rus Nóvaya Gazeta, que ha denunciat que un antic complex militar a la ciutat d'Argun (Txetxènia, Federació Russa), està essent emprat com a centre de detenció i concentració d'homes no heterosexuals, i que les autoritats de Txetxènia mantenen en secret l'existència d'altres centres de característiques similars, les JERC volem mostrar la nostra condemna frontal i denúncia pública per aquests fets.

El diari apunta a que la detenció i concentració en aquests centres podria servir per a forçar la sortida del país de les persones il·legalment retingudes, i fins i tot per encobrir-ne l'assassinat. Segons el mateix diari, s'han produït almenys tres assassinats i un centenar de segrestos o detencions il·legals, i aquestes informacions haurien estat confirmades per l'FSB (Servei Federal de Seguretat de la Federació Russa), per fonts del govern de Txetxènia i per activistes pels drets LGTBI.

El Govern de Txetxènia, encapçalat per Ramzàn Kadyrov, nega les greus acusacions amb afirmacions que haurien de ser causa de preocupació en si mateixes, ja que ha declarat que a Txetxènia no existeixen persones homosexuals i que, si existissin, “serien les seves pròpies famílies les que s’encarregarien d’enviar-les a on no poguessin tornar”.

Més enllà de la condemna i la denúncia frontal, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem reafirmar el nostre compromís amb la llibertat i els drets humans arreu del món, i en aquest sentit fem una crida al jovent, al conjunt de la societat catalana i a la comunitat internacional a:

  • La mobilització popular per tal de denunciar aquests fets i mostrar la indignació de la ciutadania contra l’extermini de persones LGTBI+ de forma impune per part de les institucions i forces de seguretat de Txetxènia. D’entre aquestes mobilitzacions, fem una crida a participar de la concentració convocada el proper dimarts 18 d’abril a les 19.30h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

  • Demanem a la comunitat internacional una actuació en bloc, ràpida i contundent per tal d’aturar d’arrel aquests fets.

  • Emplacem als governs dels diferents territoris dels Països Catalans a recollir la indignació general de la ciutadania, a fer una declaració de condemna ràpida i contundent, i a oferir el nostre país per acollir i refugiar aquelles persones que s’estiguin veient obligades a marxar de Txetxènia o de qualsevol altre lloc del món per raons de la seva orientació o identitat sexual.

Per últim, constatem un cop més que disposar d’una República a Catalunya i als Països Catalans serviria també per tenir una veu clara i reconeguda al si de la comunitat internacional que no restaria callada davant de salvatjades i injustícies com aquesta que estem denunciant, i que tindria moltes més eines per denunciar, condemnar i actuar-hi en conseqüència.

Països Catalans, 17 d’abril de 2017

Les JERC condemnem la persecució LGTBI+ a Txetxènia i cridem a la mobilització internacional per aturar l’horror Les JERC condemnem la persecució LGTBI+ a Txetxènia i cridem a la mobilització internacional per aturar l’horror