Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2007
Les JERC de Barcelona acusen l'estat espanyol de 'tractar Catalunya com una colònia' i reclamen el dret dels catalans a decidir el seu futur

Barcelona.- Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Barcelona han convocat per aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia de la Hispanitat, una botifarrada popular contra el que consideren que és 'una mostra de l'imperialisme espanyol que durant segles ha oprimit centenars de pobles de l'Amèrica Llatina'. Les JERC acusen al govern de Madrid de 'tractar Catalunya com una colònia espanyola més, emportant-se fins al 10% de la nostra riquesa' i reclamen el dret del poble català a decidir democràticament quin vol que sigui el seu futur. Les joventuts d'esquerra reivindiquen el dret de Catalunya a poder decidir a les urnes si vol o no formar part de l'estat espanyol i a escollir també democràticament a qui vol com a cap d'estat.

ACN / Barcelona.- Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Barcelona han convocat per aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia de la Hispanitat, una botifarrada popular contra el que consideren que és 'una mostra de l'imperialisme espanyol que durant segles ha oprimit centenars de pobles de l'Amèrica Llatina'. Les JERC acusen al govern de Madrid de 'tractar Catalunya com una colònia espanyola més, emportant-se fins al 10% de la nostra riquesa' i reclamen el dret del poble català a decidir democràticament quin vol que sigui el seu futur. Les joventuts d'esquerra reivindiquen el dret de Catalunya a poder decidir a les urnes si vol o no formar part de l'estat espanyol i a escollir també democràticament a qui vol com a cap d'estat.
Pere Aragonès, portaveu nacional de les JERC, considera que la desfilada de l'exèrcit espanyol a Madrid el dia 12 d'Octubre no és més que una mostra de 'l'imperialisme espanyol' i del què durant segles ha significat 'l'opressió nacional contra centenars de pobles indígenes de l'Amèrica Llatina'. Tot i que aquesta celebració pretén 'reforçar el nacionalisme espanyol', segons Aragonès, l'únic que realment demostra 'és la seva feblesa'.

El portaveu de les joventuts republicanes assegura que aquest imperialisme espanyol encara està vigent avui en dia amb Catalunya, a qui l'estat espanyol tracta com si fos una colònia més. Aragonès compara la situació del colonialisme espanyol en què la metròpoli s'emportaven l'or i la plata de les seves colònies amb la situació que viu avui Catalunya en què 'Madrid s'emporta els impostos dels catalans provocant un dèficit fiscal del voltant del 10% del nostre PIB'.

En aquest marc, les JERC remarquen que 'en una democràcia tot s'ha de poder escollir a les urnes' i que per tant el poble català té dret a decidir quines vol que siguin les seves fronteres i a escollir qui vol que ocupi el càrrec de cap l'estat sense que aquesta figura vingui imposada per l'estat espanyol. Aragonès considera que estem davant un conflicte entre 'la legalitat o constitució espanyola i la democràcia'. Un conflicte davant el qual les joventuts republicanes se situen clarament al costat de la democràcia perquè 'és el futur, és de sentit comú i representa els drets fonamentals', afegeix.

Les JERC de Barcelona celebren aquest divendres a la plaça de Joan Miró una botifarrada popular per mostrar el seu rebuig contra la festivitat de la Hispanitat. Els joves han penjat un gran cartell amb el lema '12 d'Octubre. Matança de Pobles. Res a celebrar' en el qual posteriorment hi han enganxat també una fotocòpia del retrat del Rei cap per avall. L'acte, que s'allargarà fins a primera hora de la tarda, compta amb la participació de diferents entitats d'immigrants de la ciutat que faran una mostra dels seus balls regionals.

251631-401.jpg 251631-401.jpg