Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.10
2016
Les JERC debatem sobre l'educació en el procés constituent

El passat cap de setmana les Joventuts d'Esquerra Republicana  vam celebrar a Coma-ruga (Baix Penedès) una nova jornada de debat i reflexió sobre el model de país que volem amb el títol de Comencem aquest cop per tractar el tema de l'educació en el procés constituent.

L'objectiu de la jornada era formar-nos per després poder fixar el model educatiu de l'organització i poder estar preparats per defensar-lo durant el procés constituent.

Les JERC entenem com un pilar bàsic l'educació per assegurar el futur del país i poder comptar amb una societat formada per ciutadans lliures i crítics. Com a organització juvenil l'educació és un dels nostres àmbits més importants ja que afecten en gran mesura tant els nostres militants com el públic al qual es dirigeix.

Durant la jornada es van tractar els grans temes relacionats amb l'educació, des de la titularitat dels centres educatius i la seva distribució -en què vam comptar amb un director d'un centre privat, una directora d'un centre públic i el cap d'estudis d'un centre concertat-, el model educatiu i les experiències innovadores actuals -amb el director d'un institut-escola que les aplica, el director pedagògic de la Bressola, una escola amb un model educatiu específic, i un docent de tecnologia de secundària crític amb alguns models innovadors-, i sobre el paper dels diferents actors de la comunitat educativa -amb la presència d'un representant dels alumnes, dels professors i de l'administració.

Les dinàmiques que es van dur a terme durant la jornada van permetre els assistents debatre sobre els temàtiques que s'havien tractat i, alhora, fixar el model educatiu de les JERC.

La jornades van comptar amb la benvinguda de Josep Bargalló, exconseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya i la cloenda de Carles Martínez, president de la Sectorial d'Educació d'Esquerra Republicana que ens van presentar les línies defensades pel partit republicà i les necessitats de canvi en aquest àmbit durant el procés constituent.

Les JERC seguim apostant per una educació pública de qualitat, no sexista, en català i laica per als Països Catalans i aquest és el posicionament que defensarem en el procés constituent del Principat de Catalunya.

Foto de la jornada Foto de la jornada