Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.10
2014
Les JERC demanem al Govern més esforç per difondre el 9N entre els joves de 16 i 17 anys que podran votar per primer cop

La diputada de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reclamat avui en el context d’una pregunta a la sessió de control del Parlament de Catalunya més esforç al Govern per difondre el 9N entre el jovent de 16 i 17 anys que podrà votar per primer cop.

Vilalta ha explicat que “la reivindicació del vot a partir dels 16 anys al nostre país no és nova. Des de les JERC l’hem defensat i el defensem en tant que millora de la qualitat democràtica, combat l’allunyament entre joves i política, aprofundeix en el compromís dels joves en la presa de decisions i fomenta que el col·lectiu jove sigui tingut en compte en les polítiques publiques”. La diputada ha recordat que en el ple de joventut del juliol del 2013 hi va haver un acord majoritari per avançar en el reconeixement d’aquest dret de vot i quan el Parlament de Catalunya ha tingut la capacitat de de regular-lo ho ha fet, com amb la llei de consultes on es reconeix la participació dels joves de 16 i 17 anys. “Una decisió de gran consens, de país, que celebrem, que entenem que va en la línia del nou país que volem”.

Alhora, la diputada de les JERC ha lamentat la impugnació de la consulta del 9N per part del govern espanyol i l’ha qualificat d’ “atemptat a la democràcia”, amb tot, ha assegurat que “el que està clar és que el 9N tenim una gran oportunitat i cal la mobilització del jovent, en especial els de 16 i 17 anys que podran participar activament per primera vegada”. “Estem decidint el present, però sobretot de futur i volem que en aquest procés els joves siguem plenament protagonistes i ningú pugui hipotecar el nostre futur, per això entenem que el Govern ha de tenir com a prioritari els votants joves i ha de destinar els esforços a aquest col·lectiu”. Vilalta ha conclòs afirmant que, “diguin el que diguin des de l’estat, cridem a la participació i a la mobilització de tots els joves i en especial dels de 16 i 17 anys que podran participar per primer cop. Perquè estem convençuts que la majoria del jovent no tenim por de la democràcia. Volem decidir lliurement sobre tot allò que ens afecta i construir un país nou, molt millor. Just lliure i sobretot, democràtic”.

De cara al 9 de novembre, les JERC estem realitzant un campanya informativa als instituts per fomentar la participació entre els joves de 16 i 17 anys i explicar-los quins avantatges tindrà per ells construir un nou país.

Marta Vilalta al Parlament de Catalunya Marta Vilalta al Parlament de Catalunya